Середа, 24.04.2024, 01:22:13

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2021 » Травень » 18 » Власники «Дністра» пояснили, чому досі не розісклили колонаду, і запевнили, що виконають обіцянку
18:26:37
Власники «Дністра» пояснили, чому досі не розісклили колонаду, і запевнили, що виконають обіцянку

Представники власників готелю «Дністер» зустрілися з представниками громадськості, яка відстоює історичну колонаду пам’ятки. Ініціатором зустрічі стало міське управління архітектури, дизайну та містобудування, яке й надало майданчик для діалогу.

Сторону власників представляли Маргарита Бойко (донька Надії Лєвшакової, якій належить готель), директор з маркетингу готелю «Надія» Роман Король і віцепрезидент Івано-Франківської Торгово-промислової палати Ігор Бартків. Спільноту, яка виступає за збереження колонади як відкритого публічного простору, представляли громадський діяч і підприємець Ростислав Шпук, учасник ГО «Кам’яниця Австрія» Тарас Олійник і редактор «КУРСу» Сергій Борис. Від міської архітектури розмову модерували начальник управління Орест Кошик і адміністратор групи “Архітектура ІФ” Олег Марцінковський.

Це перша зустріч після публічної обіцянки власниці готелю «Дністер» Надії Лєвшакової демонтувати склопакети з колонади. Відтоді минуло більше місяця, але склопакети досі не прибрали. Втім, як запевнила на зустрічі Маргарита Бойко, власники не відмовляються від обіцянки і обов’язково дотримають слова. Затримку пояснила необхідністю змінити планування фоє, а також завантаженістю компаній, які здатні провести демонтаж таких громіздких скляних конструкцій.

Принципово домовилися також відремонтувати колони й оновити автентичну пішохідну плитку спільно з мешканцями житлової частини будинку, аби всю колонаду і підколонний простір пам’ятки витримати однаковими. Власники готелю також планують подбати про підсвітку колонади.

Як писав КУРС, реставрація готелю «Дністер» розпочалася у 2017 році. Серед іншого, власники засклили унікальну колонаду готелю, закривши в такий спосіб частину громадського простору вулиці. Це викликало обурення у франківців – сотні людей двічі виходили на пікети з вимогою зберегти колонаду “Дністра” відкритою для проходу.

Під тиском громадськості власники пообіцяли демонтувати склопакети на колонаді й звільнити доступ до підколонного простору.


Переглядів: 147 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024