Четвер, 28.03.2024, 14:44:27

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Листопад » 8 » Вшановуватимемо Богдана Лепкого
21:49:39
Вшановуватимемо Богдана Лепкого
140-у річницю від дня народження українського письменника, літературознавця, критика, перекладача, історика літератури, видавця, публіциста, громадсько-культурного діяча та художника Богдана Лепкого відзначатимуть в Україні 9 листопада.
З нагоди ювілею на батьківщині видатного українця, Тернопіллі, ще на початку листопада розпочались різні заходи на вшанування такої поважної дати. Загалом за цей рік в області видано нові путівники, перевидано твори славетного земляка, організовано численні виставки.
На базі Тернопільського педагогічного університету ім. В. Гнатюка відбулася Міжнародна наукова конференція «Творчість Богдана Лепкого в контексті американського і європейського дискурсу». А спільним проектом працівників обласного комунального музею Богдана Лепкого в Бережанах, краєзнавчого районного музею і Бережанської районної організації Асоціації філателістів стало спеціальне ювілейне погашення художнього конверта «Богдан Лепкий — учень Бережанської гімназії».
Життя і творчість Богдана Лепкого тісно пов’язані і з Прикарпаттям. Зокрема — з Рогатинщиною. У 30-х роках в мінеральному живці "Черче" директором працював брат письменника композитор і видавець Левко Лепкий. Тож завтра в санаторії "Черче" відзначатимуть 140-річчя від дня народження Богдана Лепкого.
В обласному центрі ось уже 20 років діє клуб української інтелігенції імені цього видатного письменника. Всі ці роки очолює клуб Уляна Скальська з родини Головацьких. Її дідусь був одружений зі старшою донькою рідного брата матері Богдана Лепкого. Силами клубу, а також спільно із ОО ВУТ Просвіта цієї неділі о 15 годині в НД по Грушевського, 18 також відбудеться урочисте святкування.
Вшановуватимуть ювілей видатного письменника також у Коломиї.

Переглядів: 506 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024