Середа, 24.04.2024, 13:13:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2011 » Квітень » 15 » „Забута спадщина: вимір історією”
12:16:43
„Забута спадщина: вимір історією”
У відділі абонементу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І.Франка представлена на огляд читачам виставка-роздум „Забута спадщина: вимір історією” присвячена дню пам’ятників історії та культури, який відзначається щорічно 18 квітня – у Міжнародний день пам’ятників і визначних місць.
Міжнародний день пам’ятників і визначних місць встановлений 1983 року Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць ЮНЕСКО. 
А 23 серпня 1999 року вийшов Указ Президента України „Про День пам’ятників історії та культури”. На підтримку ініціативи вчених, архітекторів, реставраторів, працівників державних органів охорони пам’ятників історії та культури було ухвалено встановити в Україні відповідне свято.
Україна – найбільша країна в Європі. Вона має славетну історію та унікальні культурні традиції. Велика кількість пам’яток, які нагадують нам про минуле нашої Батьківщини, збереглася на українських теренах, інші ж зникли, залишивши свій слід в історії та культурі.   
На виставці „Забута спадщина: вимір історією” представлена література про пам’ятки історії та культури  нашої країни. Це  наукові та науково-популярні видання, монографії, українознавчі твори, енциклопедії, журнальні статті, альбоми. Серед них  книги О. Середюка „Найцікавіші місця України”, Г. Гуркіної „Замки та фортеці України”, К. Липи „Під захистом мурів”, М. Максимовича „У пошуках омріяної України” та багато інших.
Гортаючи сторінки запропонованих видань, Ви здійсните захоплюючу подорож по знайомих та менш відомих місцях України. Побуваєте у середньовічних замках та фортецях Західної України, помандруєте степами Донбасу, відвідаєте славетний острів Хортиця на Дніпрі, також ознайомитесь з величними давньогрецькими містами,місцями козацької слави та славетних подій, які творили долю нашої країни.
Кожна країна – це окрема багатюща історія та культура. Світ несказанно багатий на історичні визначні пам’ятки, але чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними, доторкнутися до минулого, цілком залежить від нас.

* за інформацією ОУНБ

Переглядів: 796 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024