Четвер, 28.03.2024, 14:09:23

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2013 » Квітень » 8 » Засідання Круглого столу в Національному заповіднику «Давній Галич»
13:37:56
Засідання Круглого столу в Національному заповіднику «Давній Галич»
На виконання доручення Міністерства культури України в рамках проведення екологічного форуму «Довкілля для України» 5 квітня в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулося засідання Круглого столу на тему «Вплив шкідливих викидів теплових електростанцій на збереження культурної спадщини». У заході взяли участь співробітники установи, були запрошені також працівники Галицького національного природного парку.
Завідувач відділу охорони природи Національного заповідника «Давній Галич» Марія Дмитрук, наукові співробітники відділу Надія Мельник та Олександр Сватик виступили з доповідями про вплив викидів Бурштинської ТЕС на гідросферу і водні ресурси Галицького району, розповіли про забрудненість ґрунтів і повітря внаслідок техногенного навантаження промислових підприємств на екосистему.
Заступник директора Галицького національного природного парку з наукової роботи Володимир Бучко наголосив, що насамперед діяльність Бурштинської ТЕС негативно впливає на розвиток рекреації та екотуризму. Адже туристи не хочуть відпочивати в забруднених зонах, дихати повітрям, у якому великий вміст шкідливих речовин. Що стосується природи, то, на думку В. Бучка, представники рослинного і тваринного світу мають здатність пристосовуватися до умов, і саме збереженість біорізноманіття є характерною і визначальною рисою Касової гори, інших природних комплексів, що входять до Галицького національного природного парку.
Своїми зауваженнями щодо стану збереження довкілля, зокрема архітектурних та археологічних пам’яток, поділились заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з питань розвитку та охорони пам’яток Володимир Дідух та заступник генерального директора Національного заповідника «Давній Галич» з наукової роботи, кандидат історичних наук Семен Побуцький. 
Учасники Круглого столу говорили також про те, що зростає захворюваність населення, погіршується стан екологічної безпеки у населених пунктах, прилеглих до території Бурштинської ТЕС. Необхідні незаангажовані дослідження атмосфери, води, ґрунтів, які б показали реальну картину, а також відповіли на запитання, які заходи слід проводити задля збереження довкілля.
Любов Бойко

Переглядів: 546 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024