П`ятниця, 19.04.2024, 13:22:49

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2012 » Лютий » 25 » Завдяки народному депутату України Василеві Чуднову вже друге село із Прикарпаття відзначатиме свій ювілей на державному рівні
21:44:31
Завдяки народному депутату України Василеві Чуднову вже друге село із Прикарпаття відзначатиме свій ювілей на державному рівні
Торік у жовтні Верховна Рада України ухвалила постанову про урочисте відзначення 600-річчя села Космач Косівського району, ініціатором якої виступив народний депутат України Василь Чуднов.
І ось минулого тижня, 9 лютого, Верховна Рада України прийняла ще один схожий нормативний документ – Постанову «Про відзначення 600-річчя заснування села Микуличин», яку на розгляд десятої сесії ВРУ також вніс народний депутат України Василь Чуднов. Згідно із цим документом Кабінет Міністрів України у місячний термін з дня прийняття Постанови має утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 600-річчя заснування села Микуличин, а у двотижневий термін з дня утворення зазначеного оргкомітету розробити та затвердити відповідний план заходів. У рамках відзначення цієї ювілейної дати Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» зобов’язане видати серію поштових марок, присвячених 600-річчю заснування села Микуличин, а Президія Національної академії наук України передбачити проведення відповідними академічними інститутами разом із Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника науково-практичної конференції «Микуличин в історії України».
Завдяки нардепу Василю Чуднову цього року два прикарпатських села – Космач та Микуличин відзначатимуть на державному рівні свої ювілейні дати.
До речі, на розгляді у комітетах ВРУ перебувають ще кілька проектів постанов нардепа Василя Чуднова, зокрема, 950-річчя заснування міста Тисмениці (2012 рік), про відзначення 800-річчя міста Тлумач (2013 рік), а також 190-річчя з дня народження основоположника гуцульської плоскої різьби – класика українського різьбярства Юрія Шкрібляка (2012 р.) та 120-річчя з дня народження заслуженого майстра народної творчості у техніці плоскої різьби, рельєфної різьби, інкрустації, інтарсії – Юрія Корпанюка (2012 р.). Відзначення більшості із перелічених ювілейних дат припадає саме на цей рік. Отже, сподіватимемось, що для Прикарпаття 2012 рік стане рекордним за всі часи незалежності України за кількістю проведення заходів такого рівня.
Поруч з цим не забуваймо, що всі ці урочистості в своїй основі спрямовані перш за все на подальше залучення інвестицій (зокрема у туристичну сферу), збереження та відновлення унікальних трудових, культурних та історичних цінностей, а також подальшу популяризацію народного мистецтва України та художнього деревообробництва як феномену української матеріальної культури.
Прес-служба народного депутата України Василя Чуднова

Переглядів: 506 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024