Четвер, 25.04.2024, 07:01:22

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Жовтень » 25 » ЗУНР: крізь призму часу
10:04:41
ЗУНР: крізь призму часу
З нагоди річниці створення Західно-Української Народної Республіки на теренах Галичини відділ краєзнавчої літератури обласної бібліотеки ім. І.Франка пропонує переглянути книжкову виставку-спогад „ЗУНР: вікопомний чин українського народу”, на якій представлено багато цікавих вітчизняних і діаспорних видань з історії ЗУНР.
Перший розділ виставки „Листопад 1918 р. на Прикарпатті" знайомить користувачів з перебігом революційних подій того періоду на теренах нашого краю, розкриває основні аспекти минулого ЗУНР - від передумов, революційного зриву, внутрішньополітичного курсу, міжнародного становища держави та визвольної боротьби за її відновлення до національних, економічних, соціальних і культурних процесів, а також повсякденного життя й побуту місцевого населення в 1918 - 1923 рр. („Західно-Українська Народна Республіка. 1918 - 1923. Документи і матеріали у 5-ти томах", П. Арсенич „Станіславів - столиця ЗУНР", В. Великочий „Джерела до вивчення державного будівництва в ЗУНР" та ін.). Особливу увагу привертає ілюстрована історія „Західно-Українська Народна Республіка. 1918 -1923", що охоплює досліджувані проблеми через призму фотодокументів та іншого оригінального, автентичного ілюстративного матеріалу.
Книги і публікації, представлені у другому розділі, на основі документальних і архівних джерел досліджують життя і діяльність видатних громадсько-політичних діячів ЗУНР: „Євген Петрушевич - Президент ЗУНР" Р. Коритка, „Левко Бачинський" В. Бабія, „Дмитро Вітовський - організатор Листопадового чину" І. Головацького, „Кость Левицький: політик, громадський діяч, правник (1859-1941)" І. Андрухіва, „Іван Макух, адвокат із Товмача, - міністр ЗУНР" М. Дземана, „Іван Мирон - міністр ЗУНР" І.Драбчука та ін.
Усіх краян запрошуємо до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка детальніше ознайомитися із виставкою-спогадом „ЗУНР: вікопомний чин українського народу".

Переглядів: 643 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024