Вівторок, 16.04.2024, 06:02:31

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2013 » Квітень » 5 » Звернення щодо розслідування актів плюндрування пам’ятників Романові Шухевичу та Степанові Бандері
13:55:15
Звернення щодо розслідування актів плюндрування пам’ятників Романові Шухевичу та Степанові Бандері
7 березня 2013 року, напередодні відзначення чергової річниці від дня народження будителя української нації, геніального Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка, невідомі вандали завдали брутального удару по національній свідомості, почуттях та спільній історичній пам’яті нашої громади.
Акти плюндрування па­м’ятників символам національно-визвольної боротьби, нашим землякам, що мали місце в с. Тюдів Косівського району та у с. Грабівка Калуського району, де були пошкоджені та облиті фарбою бюст генерал-хорунжому, Головному Командирові Української Повстанської Армії Романові Шухевичу й провіднику Організації Українських Націоналістів Степанові Бандері, стали викликом кожному, хто шанує українську історію та її героїв.
Такі вандальні дії – безпосередній наслідок українофобської політики чинного режиму. Одночасно, демонстративне руйнування національних святинь й у інших містах Західної України може свідчити лише про спланованість акцій антиукраїнських сил, яким значною мірою потурає режим Януковича.
Організація Українських Націоналістів та Українська Повстанська Армія рішенням Вищого адміністративного суду України від 16 січня 2013 року остаточно визнані учасниками боротьби за незалежність України. Однак, зневажливе ставлення до правових норм, системні порушення діючого законодавства, поряд із безпрецедентним нехтуванням цілком законної необхідності демонтажу ідолів тоталітарного комуністичного режиму, вже стали звичними для сучасних українських реалій. Ми пам’ятаємо, як блискавично швидко було знайдено тих, хто справедливо спиляв бюст катові українського народу Сталіну в Запоріжжі, і на догоду новітній путінській імперії цих патріотів засадили в СІЗО та вчинили судову розправу. Натомість, коли були сплюндровані пам’ятники справжнім українським героям, яких визнав народ, представники силових відомств Прикарпаття мовчать і не проявляють своєї блискавичної реакції.
Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, вимагаємо від органів внутрішніх справ, прокуратури та управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області проведення повного, всестороннього та неупередженого розслідування правоохоронними органами актів вандалізму над монументом Романові Шухевичу у с. Тюдів Косівського району і пам’ятником Степанові Бандері у с. Грабівка Калуського району та надання детального публічного звіту про здійснені заходи.
Закликаємо наших краян та всіх патріотів України стати на захист пам’ятних знаків та символів національним героям України, які віддали своє життя за незалежність Української держави.
Слава Україні!
Прийнято на двадцять першій сесії
Івано-Франківської обласної ради
шостого демократичного скликання 29 березня 2013 року

Переглядів: 447 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024