Субота, 27.04.2024, 06:50:23

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2014 » Березень » 27 » Чому на Прикарпатті горять церкви?
12:03:36
Чому на Прикарпатті горять церкви?

За дві минулі суботи на Яремчанщині згоріли дві церкви. Місцеві мешканці вважають, що це не випадково. Самооборона разом із міліцією патрулюють території населених пунктів. Експерти відпрацьовують версію умисного підпалу.
Рівно через тиждень після пожежі в дерев’яному храмі-пам’ятці в Дорі, з суботи на неділю, на Яремчанщині згоріла друга святиня. Цього разу вогонь знищив каплицю святого Миколая УГКЦ у Татарові. Пожежа виникла глупої ночі – каплиця на території кладовища зайнялася пів на четверту. Вогонь, так само, як і в Дорі, майже повністю знищив будівлю. Цього разу погоріла нова храмова споруда, а не пам’ятка архітектури.
Мешканці Татарова наполягають, що короткого замикання в будівлі храму бути не могло. Адже останнє поховання у церкві було минулого тижня і вся електрика на той час була вимкнена. Причина пожежі з’ясовується, офіційно повідомило управління Держслужби надзвичайних ситуацій в області. «Наразі відпрацьовується дві версії: займання проводки і умисний підпал», - зазначила Наталя Савчук, інспектор зі зв’язків із громадськістю Яремчанського райвідділу міліції. Розслідують обставини справи працівники карного розшуку Яремчанщини.
Стосовно пам’ятки архітектури місцевого значення, монастирського храму студитів святого пророка Іллі в Дорі, що згорів попередньої суботи, матеріали справи передано на експертизу до Києва – правоохоронці чекають на остаточний результат. В цьому випадку міліція провадила розслідування також у двох напрямках – займання від відкритого вогню та умисний підпал. Мешканці Дори свідчили, що бачили двох невідомих чоловіків, які могли бути причетними до пожежі.
Промовистим можна вважати той факт, що в переддень пожежі в Татарові люди зорганізувалися для охорони території Яремчанської міської ради. Міліція виставила на дорогах пости ДАІ. А місцева самооборона разом із правоохоронцями взяли на себе патрулювання. Патрулювання триває досі. З поінформованих джерел стало відомо, що обласна та місцева влада отримала попередження про те, що найближчим часом, а саме наступних вихідних, на Івано-Франківщині можна очікувати повторення підпалів та інших надзвичайних ситуацій.
Наталія КУШНІРЕНКО

До теми
Осквернили храм, щоби звинуватити у фашизмі?
У ніч із 15 на 16 березня осквернили греко-католицький храм Богоявлення Господнього у Коломиї. На стіні при вході та на вхідних дверях під графіті написали нецензурщину про президента Російської Федерації Володимира Путіна. Цього ж дня в російськомовному інтернеті одразу на кількох сайтах з’явились повідомлення, що на Прикарпатті «фашисти» осквернили православний храм.
В коментарі сайту «Релігійно-інформаційна служба України» прес-секретар Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ отець Василь Перцович сказав, що провокатори, які це робили, очевидно, не надто розбирались в конфесійних приналежностях і прийняли храм УГКЦ за православний, а потім продовжили провокацію, поширюючи неправдиву інформацію в Інтернеті.
Зокрема, сайт «Истины жизни» використав це, щоби приписати міфічним «націонал-фашистам» тиск на російськомовне населення і тих, хто начебто не підтримує теперішню владу. «Вони показали істинне обличчя націонал-фашизму», - перестарався автор брехливого тексту.
«Своїми діями вандали намагаються нав’язати політичне і релігійне протистояння», — зазначив отець Василь Перцович. Священик закликав не довіряти всяким фальшивим і наклепницьким повідомленням.


Переглядів: 545 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024