Четвер, 25.04.2024, 19:01:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
 
Архів новин
Головна » 2023 » Лютий » 15 » «Фонтанувати й далі словом» – відомий письменник і краєзнавець Василь Бабій підсумував свій творчий рік
12:33:41
«Фонтанувати й далі словом» – відомий письменник і краєзнавець Василь Бабій підсумував свій творчий рік

Зустріч зі знаним письменником і краєзнавцем так і називалася – «Творчий рік Василя Бабія». Це був його творчий звіт за 2022-й. З легкої руки пана Василя як автора, упорядника, редактора побачили світ, попри труднощі через війну, розв’язану московією проти України, чергові номери літературно-краєзнавчих альманахів «Хмелліт» і «Серафинці» та перші числа ще двох таких періодичних видань – «Музеї і галереї» та «Вулиця Гната Хоткевича», ідеї заснування яких уперше висловив знову ж таки Бабій, а ще низка книжечок-«метеликів», листівок. А також «Галичина» інформувала про деякі видання кишенькового формату, в яких він «стріляє» своїми гостросатиричними інвективами в рашистів…

Отож це все було представлено на тематичній виставці, яку підготували фахівчині відділу краєзнавчої літератури ОУНБ ім. І. Франка, як і візуальний ролик «Хроніка мандрів Василя Бабія», продемонстрований присутнім. Адже і 2022-го він був вірний своєму давньому захопленню – вирушав у далекі туристично-пізнавальні поїздки, щоби потім ознайомлювати читачів з архітектурою, культурою, історією різних країн через свої подорожні нотатки й світлини.

На зустрічі з паном Василем відзначали його вагомий торішній творчий доробок історик і теоретик української літератури та етнокультури, академік Володимир Качкан, заступник голови Національної спілки письменників України Ярослав Ткачівський, голова Херсонської ОО НСПУ Василь Загороднюк, голова ОО Національної спілки краєзнавців України Михайло Косило, освітянин і письменник Михайло Верес, голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Василь Корпанюк, директор обласної філармонії ім. Іри Маланюк Василь Тимків, поети професор ІФНТУНГ, голова Івано-Франківського осередку НТШ Василь Мойсишин, Іван Війтенко, Іван Гаврилович, Роман Лучицький, Леся Ґеник, та щиро бажали йому – особистості багатогранній, креативній, невгамовній – і 2023-го фонтанувати новими цікавими ідеями та успішно їх реалізовувати спільно з колегами по Товариству письменників і журналістів ім. І. Франка (ТОПІЖ). Додав доброго настрою слухацько-глядацькій авдиторії прочитаними гуморесками Василя Бабія артист розмовного жанру Ігор Чепіль.

Додамо, що народний сміхованець незадовго до зустрічі з паном Василем у головній книгозбірні області потішив присутніх і на проведеному в малій залі філармонії літературно-мистецькому дійстві «Від Василя до Івана», ініціатор якого В. Бабій модерував його разом з головою ТОПІЖ, літературним критиком та есеїстом Євгеном Бараном. Втім, на імпрезі, приуроченій до другої річниці діяльності відродженого на Прикарпатті товариства, своє поетичне, прозове, публіцистичне слово дарували присутнім не лише письменники Василі й Івани, недавні іменинники, а й інші знані у нашому краї та за його межами літератори, а ліричні пісні – бандуристки тріо «Метаморфози» обласної філармонії ім. Іри Маланюк.

Михайло ПОСІЧАНСЬКИЙ


Переглядів: 74 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024