Субота, 20.04.2024, 05:56:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Липень » 7 » Франківськ в мініатюрі
14:13:00
Франківськ в мініатюрі

1 липня у галереї «Маргінеси» відбулася презентація нової туристичної карти Івано-Франківська, на якій зображено місто з висоти пташиного польоту.
В Івано-Франківську завершилася робота над виданням оновленої карти міста. Востаннє план міста для широкого загалу було видано більше десяти років тому, у 2002-му. «Багато європейських міст мають 3D-карти. Франківськ досі не мав такої детальної мапи. Цього разу створено не просто нову карту, а стилізований під гравюру вид на середмістя з висоти пташиного польоту. Це видання не тільки практичне, а й красивий, стильний сувенір для гостей нашого міста», - розповів «ГК» фотограф, мультиплікатор і продюсер проекту Денис Овчар.

Авторська графіка
«Основна робота над картою тривала впродовж щонайменше семи місяців, хоча саму ідею ми виношували майже три роки. Не було потрібного художника. Ми візуалізували карту, а згодом, щоб нашому художнику було не складно малювати перспективу, масштаби будинків ми зробили у 3D-моделі», - каже Денис Овчар. Старе середмістя Івано-Франківська вручну намалювала талановита 28-річна художниця Ольга Олексійчук. Техніка виконання — акварель, туш, перо. Деталізований малюнок викликає цікавість та бажання роздивлятися зображення знов і знов. Цікаво, що у центрі міста Івано-Франківська виявилося 1600 будинків. «Маленький кутик кварталу малювався щонайменше чотири години, з п’ятикратним збільшенням. Фрагменти малюнків скріпили в одну мапу, яку виготовили за сучасною технологією мікродруку у тернопільському видавництві. Отже, сучасний історичний центр міста з дахами та вікнами будинків, зеленими алеями та квітниками постає перед очима в акварелі, що виглядає досить гармонійно і яскраво», - говорить авторка роботи Ольга Олексійчук.

Приховані зображення 
На презентації, що відбулася 1 липня, був представлений відеоролик, в якому наочно демонструвалися усі етапи роботи над картою. Автор ідеї кліпу Остап Бринський у співпраці з мультиплікаторами Юрієм Овчаром та Денисом Овчаром представили усю складність та унікальність самого проекту. У карті використовується власний шрифт під умовною назвою «Станіслав», яким підписані вулиці центральної частини міста. На звороті карти — історія Станиславова та корисна туристична інформація. Має карта й свої приховані зображення, або, як кажуть самі автори, так звані «пасхальні яйця». Умовно їх на карті біля сорока. Наприклад, на міській ратуші можна побачити вартового, який дивиться на захід, перед «білим  будинком» стоїть майданівець, що гріється біля бочки з вогнем, а стометрівкою походжає пан «маєш пару копійок». Варто додати, що разом із самою картою середмістя Івано-Франківська у продаж надійдуть супутні сувенірні вироби: серія фірмових магнітів, келихів, горнят та футболок із зображенням фрагментів унікальної акварельної мапи.

Андрій МЕНІВ


Переглядів: 515 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024