П`ятниця, 19.04.2024, 23:57:22

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Липень » 30 » Як долиняни відзначать 100-річчя Мирослава Івана Любачівського та Омеляна Антоновича. ПРОГРАМА
22:03:37
Як долиняни відзначать 100-річчя Мирослава Івана Любачівського та Омеляна Антоновича. ПРОГРАМА

Цього року м. Долина відзначає 1035-ту річницю та 100-річний ювілей видатних долинян Кардинала Мирослава Івана Любачівського та доктора Омеляна Антоновича. Проведення урочистостей з нагоди свята заплановано на неділю, 10 серпня 2014 року.
Як поінформували ”Вікна” у Долинській міській раді, цього дня Долина вітатиме Главу УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука. Об 11.00 розпочнеться Архієрейська Літургія в церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Храм був освячений 1906 року Митрополитом Андреєм Шептицьким. 100років тому в ньому громадським діячем отцем деканом Теодором Величковським і були охрещені ювіляри.
Після Літургії на території церкви відбудеться урочисте відкриття та освячення пам’ятника Кардиналу Мирославу Івану Любачівському.
О 14.00  за участі духовенства, гостей та долинян під супровід муніципального духового оркестру розпочнеться урочиста хода від пам’ятника Борцям за Українську Державувулицею Грушевського до краєзнавчого музею «Бойківщина».
О 14:30 відбудеться відкриття та освячення пам’ятника подружжю Омеляна та Тетяни Антоновичів. Омелян та Тетяна Антоновичі — засновники однойменної Фундації, яка впродовж тридцяти трьох років відзначає преміями кращих письменників за літературні твори українською мовою та науковців за українознавчі наукові дослідження. Подружжя Антоновичів інвестували будівництво музею «Бойківщина» та пам’ятника Борцям за Українську Державу в Долині, реконструкцію Палацу мистецтв, Львівську бібліотеку ім. Стефаника, Бакалаврську БібліотекуКиєво-Могилянської академії.
Після освячення пам’ятника запланована двадцятихвилинна прес-конференція з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом Шевчуком в музеї «Бойківщина».
З нагоди вшанування видатних долинян о 16.00 відбудеться урочиста академія «Кардинал Мирослав Іван Любачівський та доктор Омелян Антонович: з Долини до Вершини» за участю духовенства, лауреатів премії та очільників Фундації Антоновичів, представників Українського Католицького Університету, творчої та ділової еліти Івано-Франківщини, Львівщини.
У краєзнавчому музеї «Бойківщина» Тетяни та Омеляна Антоновичів до Вашої уваги буде представлена виставка про життєвий шлях Кардинала Мирослава Івана Любачівського та подружжя Антоновичів.
Дозвільна програма: О 15.00 на площі біля Будинку техніки розпочнеться ігрове дійство для дітей «Казковий Дісней-ленд». Впродовж дня триватиме Свято бойківського меду та ремесел .
О 19.00 розпочнеться відпочинкова програма в міському парку.
Як зазначають організатори свята, у зв’язку із останніми подіями, намагатимуться створити в День міста атмосферу єднання, патріотизму, духовного розвитку та морального піднесення. А також запрошують представників творчих команд відвідати заходи, заплановані на День міста Долини, принагідно повідомивши про участь.

Юрій Тимощук, журналіст


Переглядів: 555 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024