Четвер, 18.04.2024, 21:12:56

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2022 » Серпень » 26 » Кримінальні історії: містика і кримінал
19:30:15
Кримінальні історії: містика і кримінал

Бувають у житті випадки, коли кримінал переплітається з містикою. Саме так сталося у січні 1937 року з мешканкою Єзуполя Розалією Федик. Жінка певний час приживала в Аргентині, а, приїхавши до Єзуполя, тимчасово оселилася у своєї сестри пані Магновської.

В Аргентині пані Федик заробила пристойну суму в доларах, яку привезла з собою, але не знала, як нею краще розпорядитися. Пані Федик була пристрасною прихильницею спіритизму, тож вирішила запитати про це в духів. До спіритичного сеансу вона залучила свою 14-річну племінницю Еву.

Духи порадили пані Федик гроші поки що не витрачати, а закопати у землю, і вона саме так і зробила. Але невдовзі після цього жінка важко захворіла, і на лікування їй знадобилися великі кошти. Тож вона розкопала свій сховок, але не знайшла у ньому жодного долара. У відчаї пані Федик знову провела спіритичний сеанс, і духи порадили їй не робити нічого і не шукати доларів, бо помста злодіїв буде страшною.

Небагато минуло часу, аж Розалія Федик померла, так і не дочекавшись своїх грошей і належного лікування.

Дізнавшись про цю історію, з Аргентини приїхав чоловік покійної і подав до суду. Але суд так і не притягнув до відповідальності ні сестру покійної, ні її племінницю, бо доказів їхньої провини було недостатньо.

Того ж року в Станиславові сталася ще одна історія з присмаком містики. Марія Лукашів, молода селянка з-під Станиславова, дуже хотіла вийти заміж. Вона прийшла до ворожки, яка порекомендувала їй обряд для приваблення чоловіка. Для цього обряду потрібно було зрізати нігті на руках і ногах і принести їх до ворожки, а також заплатити їй 50 злотих. Дівчина слухняно зрізала нігті, оплатила обряд і почала з нетерпінням чекати судженого.

Ворожка обіцяла, що дівчина вийде заміж максимум через місяць. Але час спливав, а суджений усе не з’являвся. Тоді дівчина звернулася до поліції. Адже нігті на руках і ногах у неї давно відросли, але 50 злотих їй ніхто так і не повернув.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 114 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024