П`ятниця, 29.03.2024, 01:14:46

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2015 » Листопад » 9 » Обласний семінар керівників шкільних музеїв, кімнат, світлиць
16:58:12
Обласний семінар керівників шкільних музеїв, кімнат, світлиць

5 листопада 2015 року обласним державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді було проведено обласний семінар керівників шкільних музеїв, кімнат, світлиць на тему: «Інноваційні форми і методи роботи музеїв навчальних закладів освіти області, їх ефективність в національно-патріотичному вихованні учнівської молоді». В семінарі взяли участь 25 педагогів від навчальних та позашкільних закладів освіти області з 10 районів та 2 міст області.
Вітальним словом відкрив семінар та виступив з доповіддю «Музеї як осередки національно-духовного відродження»  М. Косило, директор облдержцентру туризму і краєзнавства учнівської молоді, голова Національної спілки краєзнавців України.
Керівник зразкового музею історії школи та мікрорайону Опришівців ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 ім. І. Ревчука Івано-Франківської міської ради – Л. Гринів на прикладі діяльності свого музею з використанням мультимедії презентувала можливості інноваційних форма і методів музейної роботи. «Шкільний музей як скарбниця історико-культурної спадщини села» – тема виступу П. Боднарчука, члена Національної спілки краєзнавців України, керівника історико-краєзнавчого музею ім. Г. Крука, вчителя Братишівського НВК Тлумацької районної ради. Поряд з цим П. Боднарчук презентував свою книгу, присвячену всесвітньо відомому скульптору і графіку Григорію Круку. Особливості і методику використання матеріалів шкільного музею в національно-патріотичному вихованні учнівської молоді висвітлив у своїй доповіді директор народного зразкового музею Бортниківського НВК Тлумацької районної ради, член Національної спілки краєзнавців України  І. Карп’як.
З умовами та порядком проведення огляду музеїв при навчальних закладах області учасників семінару ознайомив Р. Шутка, керівник гуртків облдержцентру туризму і краєзнавства учнівської молоді.
Учасники семінару продовжили свою роботу в музеї Героїв Небесної Сотні. Керівник музею С. Картуш розповіла про особливості його створення, провела змістовну екскурсію по експозиційних розділах, наголошуючи, що це – «музей подій, які ще не завершились». 
Присутні педагоги на семінарі обмінялися досвідом роботи музеїв, оглянули виставку краєзнавчої літератури із фондів бібліотеки центру.  На згадку про семінар учасники отримали новий випуск журналу «Краєзнавець Прикарпаття».


Переглядів: 662 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024