П`ятниця, 26.04.2024, 22:40:15

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2014 » Березень » 7 » Промо-акція бібліографічного покажчика "Тарас Шевченко і Прикарпаття"
22:03:58
Промо-акція бібліографічного покажчика "Тарас Шевченко і Прикарпаття"
5 березня 2014 р. у відділі краєзнавчої літератури відбулася презентація бібліографічного видання, підготовленого працівниками бібліотеки з нагоди 200-літнього ювілею Великого Кобзаря.
Учасниками заходу стали студенти Інституту історії Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника зі своїм наставником – кандидатом історичних наук, доцентом Андрієм Зіновійовичем Корольком.
Завідувачка відділу краєзнавчої літератури Ольга Тимофійчук розповіла присутнім історію українського шевченкознавства у нашому краї та представила їм нове видання бібліотеки, присвячене 200-річчю від дня народження письменника світового рівня – бібліографічний покажчик „Тарас Шевченко і Прикарпаття”, ознайомила із його змістом та структурою.
Покажчик вміщує дослідження творчої спадщини Великого Кобзаря нашими краянами – Володимиром Грабовецьким, Петром Арсеничем, Богданом Гаврилівим, Василем Бурдуланюком, Володимиром Полєком, Степаном Пушиком, Ігорем Ковалем, Миколою Кугутяком та іншими науковцями. Окремими розділами висвітлюються літературна і мистецька Шевченкіана, пам’ятники Кобзареві та вшанування його пам’яті на Івано-Франківщині. Монографії, матеріали наукових збірників та конференцій, науково-популярна література, статті з періодичних видань, художні твори відображають тісний зв’язок Прикарпаття з Кобзарем і знаходяться у фондах нашої книгозбірні. 
У виданні також подаються відомості про лауреатів Національної премії України ім. Т. Шевченка – як наших краян, так і вихідців з Івано-Франківської області, а допоміжний апарат для зручності у користуванні складається з іменного та географічного покажчиків.
А. З. Королько наголосив студентам на доцільності та важливості цієї бібліографічної праці, яка, безперечно, стане в нагоді науковцям, краєзнавцям, викладачам, літературознавцям, студентам та всім свідомим українцям, для яких Тарас Шевченко – символ української нації.
Під час заходу присутні мали змогу переглянути частину видань покажчика, представлених на книжкових виставках „Тарас Шевченко і Прикарпаття” та „Шевченкіана академіка Володимира Грабовецького”, обмінятися думками про книги, які їх найбільше вразили, довідатися від одного з укладачів покажчика Валентини Дволітки про етапи копіткої роботи над виданням, що стало гідним виявом шани працівників обласної бібліотеки до українського Пророка.

Переглядів: 451 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024