Неділя, 05.05.2024, 03:36:35

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
 
Архів новин
Головна » 2011 » Лютий » 9 » Рожнятівщина готується до відзначення пам’ятних дат
21:10:03
Рожнятівщина готується до відзначення пам’ятних дат

9 лютого 2011 р. в Рожнятові відбулася колегія райдержадміністрації. Проводив її голова Рожнятівської райдержадміністрації М.Філіпович. Учасниками наради були члени колегії та керівники бюджетних установ району. Важливе місце в обговоренні зайняв блок питань присвячених розвитку культури району, відзначення пам'ятних дат, які відзначатимуться в районі у цьому році – зокрема, 200-річчя з дня народження етнографа, краєзнавця, громадського діяча І.Вагилевича та 120-річчя початку трудової еміграції в Канаду.

В обговоренні даних питань прийняли участь начальник управління культури облдержадміністрації В.Федорак, заступник голови райдержадміністрації О.Бойчук та начальник відділу культури та туризму Рожнятівської РДА Я.Тринчук. Наголошено на необхідності збереження пам’яток сакральної архітектури.  

Представники управління культури облдержадміністрації – члени НСКУ: начальник управління культури облдержадміністрації В.Федорак та головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини та музейної справи А.Чемеринський відвідали ряд об’єктів культури району з метою ознайомлення з їхньою діяльністю, поточною проблематикою, готовністю до відзначення ювілеїв. Зокрема, відвідано – музей Івана Вагилевича у с. Ясені; пам’ятники українській трудовій еміграції в Канаду та воїну – визволителю у с. Небилові; історико-краєзнавчий музей у с. Цінева. 

Цього року на терені Рожнятівського району буде проведено ряд цікавих заходів. Зокрема, відзначення 120-ої річниці початку трудової еміграції з с. Небилова до Канади (червень 2011 р.), святкування 200-річчя від дня народження етнографа, краєзнавця І.Вагилевича (впродовж року). З метою успішного проведення останнього передбачено виготовлення наочної агітації. Так, у 6 населених пунктах Рожнятівщини будуть встановлені інформаційні щити присвячені ювілею; у меморіальному музеї етнографа у с. Ясені вже тепер замінено експозиційні вітрини, проводиться ремонт приміщення, здійснюється підготовка до виконання робіт з перекриття даху.

Співпраця та порозуміння Рожнятівської райдержадмністрації з головами сільських рад у Ясені, Небилові та Ціневі, підтримка заходів облдержадміністрацією, свідчить про те, що буде докладено максимум зусиль для їхнього успішного проведення.


Переглядів: 663 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024