П`ятниця, 19.04.2024, 10:29:14

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Липень » 30 » Світ побачили видання Національного заповідника «Давній Галич»
21:59:38
Світ побачили видання Національного заповідника «Давній Галич»

29 липня 2014 року в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулася презентація буклету «Музей історії Галича» та книжки Ганни Жолоб «Галицька Чудотворна ікона Матері Божої з Крилоса». 
Святкове дійство та всіх присутніх поблагословив о.Йосафат Мощич. Буклет презентує широку експозицію матеріальних предметів та історичних свідчень минулого, що становлять основу Музею історії Галича. Вона створює враження, які відволікають відвідувача від буденності та занурюють його у новий і цікавий світ. 
Заступник генерального директора НЗ «Давній Галич» Володимир Дідух розповів присутнім про зародження ідеї щодо створення буклету та подякував меценату за сприяння у випуску даного видання. 
Рекламний проект «Музей історії Галича» побачив світ завдяки фінансовій підтримці депутата районної ради Володимира Магаля. Виступаючи перед присутніми, меценат, як керівник компанії «Галвапно», пообіцяв сприяння у наданні будматеріалів задля збереження історичних цінностей та об’єктів культурної спадщини на території району. Завідувач Музею історії Галича Тарас Зіньковський зазначив, що буклет, який презентується, є результатом довготривалої роботи, адже підготовлений на основі експозиції, створеної у 2012 році, яку було освячено під час І Всеукраїнської Патріаршої прощі. «Він містить короткий опис експозиції, починаючи з часів найдавнішого Галича і закінчуючи історією Галицько-Волинського князівства». Крім цього, наголошувалось, що за сприяння мецената Володимира Магаля розпочались роботи по облаштуванню автостоянки на території Музею історії Галича. Під час презентації книги «Галицька Чудотворна ікона Матері Божої з Крилоса» її автор, науковий співробітник Музею історії Галича Ганна Жолоб розповіла про свої напрацювання під час досліджень і навели конкретні випадки, які зцілювали людей завдяки святості ікони. Книга висвітлює історію Галицької Чудотворної ікони Матері Божої, де простежуються шляхи проникнення християнства на галицькі землі, початки церковного будівництва, писемна спадщина галицького народу, архівні документи про ікону. 
З вітальним словом до авторів видань звернулися керівники району. Голова райдержадміністрації Володимир Чуйко відмітив культурну, мистецьку, духовну роль заходу. «Щиро вдячний тим людям, які долучилися до створення згаданих сьогодні книг, адже саме завдяки їм прийдешні покоління зможуть прочитати й дізнатися про Чудотворну ікону Матері Божої», - наголосив Володимир Тарасович. Голова районної ради Петро Стрембіцький зауважив, що презентація таких книг є надзвичайно важливою подією для Галича тому, що їх глибина сягає століть і для наших наступників залишиться приємною згадкою. 
Урочистості події додала пісня-молитва до Галицької Чудотворної ікону Матері Божої з Крилоса у виконанні співачки, актриси Івано-Франківського академічного музично-драматичного театру імені Івана Франка Галини Баранкевич.


Переглядів: 441 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024