Вівторок, 23.04.2024, 21:55:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Липень » 16 » У Яремчі шукали старі будівлі за фотокартками та гуцульськими діалектами
17:11:34
У Яремчі шукали старі будівлі за фотокартками та гуцульськими діалектами

Упродовж двох тижнів на Прикарпатті, за підтримки Фонду сприяння дітям і молоді «Piastun», відбувся молодіжний проект «Слідами забутої історії», організований Польсько-Українською молодіжною організацією «МлодиСтаніславув».
Даний проект був поділений на два етапи: теоретичний та практичний. Перший етап тривав чотири дні та проходив в Івано-Франківську. У цей час для учасників проводились заняття з психології та журналістики, а також вони мали зустріч з професійним фотографом, який давав їм уроки та поради щодо того, як зробити фото якісним. Учасники вивчали основи спілкування, а точніше як працювати в команді, а також як стати хорошим співрозмовником та знайти підхід до будь-якої людини, повідомила ”Вікнам” учасниця проекту Вікторія Малиняк.
Під час другого етапу, що проходив в Яремче, учасники проекту більше заглибились у пізнання  та дослідження історії цього мальовничого краю. Адже впродовж перебування на Прикарпатті вони побували на різноманітних захоплюючих екскурсіях. Проте найбільше всім припало до душі вельми цікаве завдання. Всіх учасників було поділено на три команди. Кожна з них отримала конверт, у якому були світлини будинків, що розташовані у Яремчі, збудованих ще на початку ХХ ст.. Також у конвертах був список з 10 слів гуцульського діалекту та питання з історії архітектури Яремче. Потрібно було знайти ті будівлі за фотокарткою. Але не все було так просто, адже деякі з них вже давно реконструйовані, деякі — повністю знесені, а на їхньому місці стояли вже, нові абсолютно не схожі на своїх попередників, а від деяких залишились тільки руїни.
Ось тут і знадобились навики, здобуті на першому етапі, бо щоб упоратись із завданням потрібно було спілкуватись з місцевим населенням, та по крупинці збирати  здобуту інформацію.
А у передостанній день учасникам проекту було надано чудову нагоду перевірити свою сміливість, витривалість та вестибулярний апарат. Адже рафтинг на Черемоші — заняття не для слабкодухих.
Програма буде продовжена. Як повідомляли “Вікна”, нові етапи проекту відбудуться з 25 липня по 4 серпня та з 3 по 13 серпня.
Для участі у проекті необхідно до 23-го липня надіслати есе на тему «Забута історія мого міста» на адресу: biuro.mlodystanislawow@gmail.com. Роботи мають бути написані 12-м шрифтом TimesNewRoman, і по обсягу не перевищувати 1,5 сторінки. Вітаються додатки (копії фото, документів, статей, інше).
За додатковою інформацією звертайтеся до координатора проекту за телефоном: 
093 91 20 963 — Аліна Чіркова;
095 72 48 213 — Володимир Тимків.

Юрій Тимощук, журналіст


Переглядів: 455 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024