П`ятниця, 26.04.2024, 06:06:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2014 » Вересень » 29 » У селі Олеша Тлумацького району відзначили 70-ту річницю бою в Братовому лісі
19:42:05
У селі Олеша Тлумацького району відзначили 70-ту річницю бою в Братовому лісі

З  кінця 80-х років минулого століття на місці запеклих сутичок українських повстанців та військ НКВС збираються олешанці, щоб молитвою і словом вшанувати полеглих родичів і односельців. Цьогоріч під час пам’ятних заходів згадували не тільки полеглих героїв минулого, а й Героїв Небесної Сотні, військовослужбовців Збройних сил України, мирних громадян.
Розпочалося вшанування українських патріотів богослужіннями у храмах села, після чого громада та гості села урочистою ходою направились до Братового лісу, де на місці бою відбулося Віче пам’яті. Участь у заході взяли заступник голови Тлумацької районної державної адміністрації Василь Овчарчин, заступник голови районної ради Василь Двояк, ветерани районної станиці та Крайової Управи Братства ОУН-УПА Карпатського краю, представники політичних партій, громадськість села.
Про значення історичної події для сучасників говорили у свої виступах сільський голова села Олеша Богдан Двояк, заступник голови районної державної адміністрації Василь Овчарчин, вчитель історії місцевої школи Михайло Надкерничний, історик-краєзнавець Михайло Дземан, голова Всеукраїнського Братства ОУН-УПА Карпатського краю Богдан Борович, інші громадські діячі. Зокрема, Василь Овчарчин наголосив, що 1944 року у Братовому лісі, незважаючи на значну перевагу противника, сотня Шрама та новобранці з навколишніх сіл змогли з честю вийти з оточення, а ворог зазнав значних втрат. «Я вірю, що і у наш час українські військовослужбовці з честю переможуть загарбників та відвоюють рідну землю», – сказав Василь Овчарчин. 
До могил, де похоронені повстанці, люди клали живі квіти, а отці  Віталій (УГКЦ) та Михайло (УАПЦ) на цьому місці відправили поминальну панахиду. Номери художньої самодіяльності за участю аматорів народної творчості села та учнів школи підготувала директор Народного дому села Олеша Ольга Двірник.


Переглядів: 543 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024