П`ятниця, 19.04.2024, 20:39:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2019 » Вересень » 13 » У Снятині без договору на проведення робіт реставрували 110-літню ратушу
21:51:35
У Снятині без договору на проведення робіт реставрували 110-літню ратушу

У Снятині провели реставраційно-відновлювальні роботи у внутрішній частині вежі ратуші, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення. Після того як міська рада відзвітувала за виконані роботи, уклала договір на їх проведення.

За даними ProZorro, 6 вересня цього року Снятинська міська рада уклала з ТОВ “Планетабуд” договір про ремонтно-реставраційні роботи на ратуші – пам’ятці містобудування і архітектури місцевого значення, інформує Фіртка з посиланням на Курс.

Вартість робіт – 413 489,00 грн. Копію договору замовник на ProZorro не завантажив.

Але ще 4 вересня на сайті міської ради Снятина з’явилося повідомлення про те, що роботи проведені.

Снятинська міська рада розробила проєкт “Столиця Покуття очима туристів (реставраційно-відновлювальні роботи приміщення міської ратуші в м.Снятин)”, який став переможцем в обласному конкурсі проєктів органів місцевого самоврядування. Реставраційно-відновлювальні роботи приміщення міської ратуші поділено на два роки та фінансуються з обласного та міського бюджетів.

Як йдеться у повідомленні, цьогоріч працівники підрядної організації проводили реставраційно-відновлювальні роботи у внутрішній частині вежі, що й передбачено укладеним пізніше договором.

“Зокрема було реставровано та укріплено сходи – вихід на оглядовий майданчик, проведено встановлення захисної сітки на сходовій клітці, встановлення захисної решітки на оглядовому майданчику, встановлення плитки, фарбування внутрішніх стін вежі, а також заміна вхідних дверей. Для більшого ефекту ратуші в нічний час на оглядовому майданчику зроблено додаткове освітлення, яке надає вежі таємничості та величі. Наступний етап робіт виконуватиметься наступного року”, – йдеться в повідомленні.

Отже, підрядник виконав реставраційні роботи на пам’ятці архітектури без укладеного договору, що суперечить законодавству.

За даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, ТзОВ “Планетабуд” зареєстрована в Ямниці, його керівником і засновником є Круль Петро Михайлович.

Будівництво ратуші у Снятині тривало понад 40 років і завершилось у 1909 р. Будівля триповерхова, у стилі класицизму. Вежа ратуші поєднує елементи різних стилів та є однією з найвищих в Україні. Її висота 50 м, і поступається лише Львівській ратуші. На шпилі ратушної вежі міститься флюгер у вигляді прапора з датою – 1909 р. Крім того, на вежі є годинник-куранти з циферблатами (понад 1 метр в діаметрі), які повернуті на чотири сторони міста. Під кожним циферблатом поміщено великий герб Снятина. Вежу ратуші видно за декілька кілометрів, ще на під’їзді до міста. В хорошу та ясну погоду Снятинську ратушу видно навіть з Говерли.


Переглядів: 267 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024