Четвер, 25.04.2024, 11:54:27

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2017 » Квітень » 29 » В ІФНМУ відбулась виставка, присвячена 74-й річниці створення Дивізії «Галичина»
19:06:18
В ІФНМУ відбулась виставка, присвячена 74-й річниці створення Дивізії «Галичина»

28 квітня в стінах Івано-Франківського національного медичного університету відкрилась виставка, присвячена 74-й річниці створення Дивізії «Галичина».

Виставка відбулась з ініціативи осередку Наукового товариства імені Шевченка в ІФНМУ (голова — доцент кафедри українознавства Микола Сулятицький).

Упродовж роботи виставки усі охочі мали можливість детально ознайомитись з передісторією та самим процесом формування української дивізії, дізнатися про героїчний здвиг галичан крізь призму пам’ятних медалей, посвідчень, відзнак, випусків часопису «Вісті Комбатанта», поштових марок, записів спогадів очевидців з приватної колекції краєзнавця Юрія Гудчака.

Особливістю виставки було те, що для студентів університету, як українських, так й іноземних, проводились міні-лекції з історії України буремних часів Другої світової війни.

До студентів звернувся Голова Галицької станиці 1-ї УД УНА «Галичина», учасник боїв під Бродами Михайло Мулик. Він цікаво і натхненно оповів присутнім про ті буремні часи нашої історії. Він навів слова свого батька, Січового Стрільця: «Хлопці, ніхто вам Україну до хати не принесе, її треба здобувати в боротьбі!»

Про трагічні часи репатріації українців в контексті операції «Вісла» (70 річниця якої відзначається в наші дні) розповів доцент кафедри українознавства Ігор Любчик. Перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк провела чіткі зіставлення історичного минулого і сьогодення, подякувала організаторам за проведену роботу, яка є дуже необхідною в наші такі непрості часи.

За словами колекціонера Юрія Гудчака, такого роду заходи дають можливість молодим людям доступно вивчати історію не тільки рідного краю, а й усієї держави.


Переглядів: 345 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024