Понеділок, 20.05.2024, 12:46:27

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2024 » Травень » 9 » В Івано-Франківську облили фарбою монумент «визволення» Станіслава від нацистських окупантів
13:33:50
В Івано-Франківську облили фарбою монумент «визволення» Станіслава від нацистських окупантів

У ніч на 9 травня у м.Івано-Франківськ на вул. Героїв УПА, невідомі облили червоної фарбою монумент на честь так званого "визволення" Станіславова від нацистських окупантів. Про це повідомив директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. С.Бандери Ярослав Коретчук.

Зараз поліція здійснює огляд місця та проводить опитування жителів вулиці.

«Уже давно піднімаю питання про необхідність демонтажу цих стел на території міста та перенесення людських останків на кладовище. Ви запитаєте чому? А все тому що повернення радянської влади на Прикарпаття у 1944 р. принесло не визволення для українського народу, а встановлення ще більш жорстокішого тоталітарного режиму ніж нацистський. Який знищував будь-який прояв прагнення незалежності України.

Тільки протягом 1944-1956 рр. орієнтовно 150 тис. вояків ОУН та УПА загинули в боях з НКВД, 150 тис. повстанців потрапили до рук ворога та отримали від 10 до 25 років таборів системи ГУЛАГ, а 205 тис. дітей, дружин та старих батьків були депортовані у Сибір. І це не рахуючи тисяч вбивств мирних жителів, десятків тисяч згвалтувань українських дівчат, сотні тисяч грабежів і так далі.

Залишення у публічному просторі таких об'єктів - це наруга над пам'ятю мільйонів українців знищених сталінським режимом у ХХ ст. Сьогодні наші Захисники боронять Україну від того ж окупанта, внуків НКВДистів, які несуть лиш смерть. Потрібно нарешті завершити декомунізацію та деколонізацію на Прикарпатті. Нарешті потрібно проявити політичну волю органам державної влади і очистити місто та область.

Наші сусіди у Львівській області очистили за 1 рік увесь регіон від таких об'єктів. Чому ми, як часто любимо називати себе, Бандерівський край, не покладемо цьому крапку. До речі хочу підкреслити, що згідно Закону України про декомунізацію, останки не викидаються на смітник, їх потрібно переносити на кладовища і перепоховати згідно християнських традицій.

І у м.Івано-Франківськ на кладовищі по вул. Київській є два масові поховання радянських воїнів та НКВДистів, тож до них дозахоронити останки із вул. Героїв УПА, Локомотиворемонтного заводу та скверу на вул. Лепкого. А так, сьогодні поліція порушить справу про Акт вандалізму.

Пане голово - Руслан Марцінків прийміть рішення на сесії міської ради про демонтаж бюстів та перенесення останків», - зазначив Коретчук.


Переглядів: 16 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024