Четвер, 25.04.2024, 23:51:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Березень » 2 » Відомий мистецтвознавець святкує ювілей
19:58:13
Відомий мистецтвознавець святкує ювілей

2 березня 2011 р. в обласному Художньому музеї відбулося відкриття художньої виставки провідного наукового співробітника закладу Мирослава Аронця з нагоди його 70 - ти річного ювілею (з них 30 років він пропрацював у Художньому музеї). Також, на виставці презентовано каталог творів майстра «Мирослав Аронець. До 70-річчя від дня народження. Живопис. Графіка». Ювілей художника і поета зібрав значну кількість шанувальників його творчості.

Майстра пензля та пера вітали директор обласного Художнього музею Михайло Дейнега, начальник управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації Володимир Федорак, генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський, голова Івано-Франківської обласної ради в 2005-10 роках Ігор Олійник, професор Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника Ігор Іванцев, професор Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника Михайло Кривень, депутат обласної ради Ярослав Ткачівський, голова обласного осередку Національної спілки письменників України Євген Баран, голова обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Василь Корпанюк, літературний критик Дмитро Юсип, директор обласної універсальної бібліотеки імені І.Франка Людмила Бабій, краєзнавець Петро Арсенич, зберігач фондів Краєзнавчого музею Степан Осташа, художник Михайло Стецик. Виступаючі щиро вітали ювіляра, говорили про його здобутки, бажали міцного здоров’я та нових творчих звершень.

Ювіляру вручено почесну грамоту управління культури облдержадміністрації за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток музейної справи Прикарпаття та з нагоди ювілею.

Ювіляр народився 02.03.1941 року в с. Видинів Снятинського р-ну Івано-Франківської області. Закінчив Київський державний художній інститут в 1965 році і аспірантуру ІНТЕ ім. М.Рильського АН України (1974). За фахом мистецтвознавець. Художні дисципліни (рисунок, живопис) вивчав на підготовчих курсах при Київському художньому інституті (1959-60). Вчителі: відомий український пейзажист І.Штільман, автор великих тематичних композицій М.Хмелько. Уроки рисунка брав у талановитого ілюстратора української книги М.Поповича. Його цікавлять затишні, лірично замислені куточки рідної Снятинщини, Івано-Франківщини. Чимале місце у роботах відведено тематичним, алегорично-образним темам. Тяжіння до образності та лінії йде від поетичного сприйняття навколишнього світу, особливо це відчувається у графічних листах. Полюбляє працювати в різних техніках – олії, акварелі, пастелі. Така зацікавленість до різноманітності, пошуку самовиразу говорить про велику любов до творчого процесу як такого, котрий веде автора у світ переживань, сумнівів, філософських роздумів про земне буття.

Є автором статей про художників Прикарпаття та народне мистецтво Покуття. Свої розвідки друкував в журналах «Народна творчість та етнографія», «Дзвін». Окрім творів у живописі, відомий, як автор поезій. Як поет вперше був представлений у журналі «Дзвін», друкував свої поезії в журналі «Дніпро». У видавництві «Карпати» (Ужгород) були видані його збірки «Грані хвиль» (1972), «Криниці вогню» (1982), «Світло різця» (1988). Член Національної спілки письменників України з 1984 р. Працює в жанрі прози, а як художник - пейзажист і графік. Готує до друку книжку поезій і новел (2011).


Переглядів: 724 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024