П`ятниця, 19.04.2024, 08:59:37

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Архів новин
Головна » 2016 » Червень » 23 » Вручення премії імені Євгена Паранюка
12:38:45
Вручення премії імені Євгена Паранюка

27 червня 2016 року відбулося вперше вручення премії імені Євгена Паранюка Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Премію вручили на батьківщині краєзнавця в селі Хмелівка Богородчанського району в день його народження.

Першими Лауреатами премії ім. Євгена Паранюка стали:

Арсенич Петро Іванович,історик, Почесний краєзнавець України, заступник голови ОО «Просвіта», Заслужений працівник культури України, член правління ОО НСКУ. На жаль, через хворобу не зміг бути присутнім на вручені премії;

Коритко Роман Федорович,педагог, краєзнавець, письменник, голова Львіського земляцтва «Братів-Рогатиинців», член НСПУ, автор багатьох книг з історії населених пунктів Рогатинщини; Фіголь Тетяна Данилівна, лікар, краєзнавець. Відкрила персональну виставку з власної колекції вишивок, стародавнього одягу. Займається мистецькою спадщиною М.Фіголя. Упорядкувала домашню бібліотеку яка налічує більше 8 тис. книжок. Автор краєзнавчих видань, зокрема, книги «Родина» (Про родовід Фіголів).

Премію вручали Михайло Косило— голова обласної організації НСКУ та Любов Лапчук —племінниця Євгена Паранюка. До привітань Лауреатів також приєднались гості свята, зокрема,Вікторія Плахта та Євген Баран— голови спілок області журналістів та письменників,Ярослав Ткачівський — головний редактор журналу «Перевал»,Михайло Сигидин — заступник директора Інституту історії та політології ПНУ ім.В.Стефаника та інші. Музичні привітання лунали у виконанні гурту «Горлиця» с.Саджави. Також на фасаді будинку Хмелівської школи була відкрита пам’ятна дошка, а в приміщені школи експозиція присвячена життєпису Євгена Паранюка.

Головними організаторами вручення премії стали обласна організація НСКУ, Василь Бабій— письменник та краєзнавець, директор Хмелівської школи, сестра і племінниця Євгена Паранюка.


Переглядів: 363 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024