Середа, 24.04.2024, 19:51:47

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2010 » Грудень » 9 » Всеукраїнський методичний семінар з питань охорони культурної спадщини
14:36:10
Всеукраїнський методичний семінар з питань охорони культурної спадщини

9 – 10 грудня 2010 р. у м. Києві в Українському товаристві охорони пам'яток історії та культури відбувся Всеукраїнський методичний семінар з актуальних проблем охорони культурної спадщини. Він був присвячений 20-річчю включення першого українського об'єкта до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Організаторами семінару виступили Державна служба з питань національної культурної спадщини та Українське товариство охорони пам'яток історії та культури. Захід відбувся під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

Нашу область представляли керівник обласної організації Українського товариства охорони пам’яток і культури, заступник начальника управління культури облдержадміністрації В.Тимків, начальник відділу охорони культурної спадщини та музейної роботи управління культури облдержадміністрації А.Давидюк. Першим для учасників семінару було виголошено доповідь на тему "Первинні осередки і організації УТОПІК як низова ланка пам'яткоохоронної діяльності на місцях”. Дотичною до проблематики нашої області була доповідь "Визначення територій та зон охорони дерев'яних церков Карпатського регіону, які номінуються до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО”.

Учасників семінару вітали Володимир Яценківський (т. в. о. заступника голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО), Андрій Вінграновський (голова Державної служби з питань національної культурної спадщини), Петро Толочко (голова Українського товариства охорони пам'яток історії та культури), Лариса Скорик (голова робочої комісії з питань культури Гуманітарної ради при Президентові України, заступник голови Українського товариства охорони пам’яток історії та культури, член колегії Міністерства культури і туризму України).

Програма заходу передбачала виголошення наступних доповідей: "Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник як об'єкт всесвітньої спадщини”, "Розроблення Концепції генерального плану розвитку Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника”, "Проблеми визначення історичних ареалів населених місць”, "Питання ведення Державного реєстру нерухомих пам'яток України”, "Розроблення планів     організації територій історії культурних заповідників”, "Порядок проведення археологічної експертизи”, "Проблемні питання погодження землевідведень”, "Охорона національних   культурних надбань в контексті міжнародних пам'яткоохоронних угод”, "Роль і місце   громадськості в збереженні культурної спадщини Львівщини”, "Реставрація пам'яток архітектури та містобудування”, "Центр пам'яткознавства НАН України і УТОПіК як приклад поєднання наукової і практичної пам'яткоохоронної діяльності”, "Проблемні питання музеєфікації Десятинної церкви в Києві”.

Учасники семінару змогли обмінятися думками на засіданні круглого столу щодо проблематики «Націонапьна культурна спадщина: здобутки, втрати, виклики». Цікавою була культурна програма, яка включала відвідання Успенського собору Києво-Печерської лаври та Музею історичних коштовностей.
А.Чемеринський


Переглядів: 719 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024