П`ятниця, 26.04.2024, 17:23:29

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2014 » Березень » 27

За дві минулі суботи на Яремчанщині згоріли дві церкви. Місцеві мешканці вважають, що це не випадково. Самооборона разом із міліцією патрулюють території населених пунктів. Експерти відпрацьовують версію умисного підпалу.
Рівно через тиждень після пожежі в дерев’яному храмі-пам’ятці в Дорі, з суботи на неділю, на Яремчанщині згоріла друга святиня. Цього разу вогонь знищив каплицю святого Миколая УГКЦ у Татарові. Пожежа виникла глупої ночі – каплиця на території кладовища зайнялася пів на четверту. Вогонь, так само, як і в Дорі, майже повністю знищив будівлю. Цього разу погоріла нова храмова споруда, а не пам’ятка архітектури.
Мешканці Татарова наполягають, що короткого замикання в будівлі храму бути не могло. Адже останнє поховання у церкві було минулого тижня і вся електрика на той час була вимкнена. Причина пожежі з’ясовується, офіційно пові ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Долучив: Dnister | Дата: 27.03.2014

Цими днями громада с. Братківців Тисменицького району вшанувала пам’ять  24 молодих братківчан, яких розстріляли німецькі загарбники 70 років тому — 20 березня 1944 року.
Відступаючи, німці з усе більшою жорстокістю залишали свій кривавий слід на українській землі. Починаючи з осені 1943-го в Братківцях майже постійно перебували озброєні молоді партизани-підпільники, які відбували військовий вишкіл. Для них збирали одяг та харчі. Про це знали староста Черніївської волості Павло Шпільчак та заступник волосного старости іван Качур, але не інформували німецьку комендатуру.
Саме в цей час ситуацію в селах Станіславського повіту контролювали ОУН—УПА. На початку 1944 р. через Братківці пролягала повстанська дорога постачання харчів із Галицького, Тлумацького і Тисменицького районів у гори. В березні на території села українські націоналісти застрілили німе ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Долучив: Dnister | Дата: 27.03.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024