Субота, 27.04.2024, 04:13:43

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Липень » 14

Багато написано про Чорний ліс. Скільки би історій ви не чули про ці місця від друзів і знайомих, повірте: природа та історія Грабівки зможуть вас здивувати. Адже кожен, хто приїздить сюди, відкриває для себе Галичину — багатолику та неповторну. Туристичний маршрут створюється разом із калушанами, і кожен може зробити свій внесок у спільну справу.
Якщо пляжний відпочинок не для вас, і влітку вам не всидіти на місці у Калуші, то вам не варто їхати за сотні кілометрів у пошуках нових вражень. Краще витратити час на вивчення історії рідного краю. Такий шанс сьогодні є: — історико-краєзнавчий музей Калущини організовує автобусний маршрут до Чорного лісу.
Українська революція дуже підвищила престиж української національної ідеї. Чорний ліс — це жива легенда українського повстанського руху, і не бувати там, живучи на Прикарпатті, багатьом уже здається поганим с ... Читати далі »

Переглядів: 765 | Долучив: Dnister | Дата: 14.07.2014

Перший в Україні та світі пам’ятник народній вчительці й українській поетесі Марійці  Підгірянці вчора урочисто відкрито й освячено в селі Білі Ослави Надвірнянського району, де народилася Марія Ленерт-Домбровська (таке справжне ім’я поетеси).
Встановили пам’ятник перед музеєм письменниці на центральній вулиці села, яка теж носить її ім’я. Це фігура Марійки Підгірянки, яка в одній руці тримає читанку, а в іншій – гілочки калини. Скульптуру прикрашають слова з вірша: «Для Вкраїни вірно жиймо, їй віддаймо труди».
Автор пам’ятника — відомий прикарпатський скульптор Володимир Довбенюк. У відкритті  взяли участь  не лише місцеві люди, а й гості з різних районів та областей. Ініціатива ж спорудження пам’ятника належить громадській організації «Рідне наше село» з Білих Ослав. За два роки кошти ... Читати далі »

Переглядів: 459 | Долучив: Dnister | Дата: 14.07.2014

У селі Криворівня, котру ще називають "Українськими Афінами" може незабаром з'явитися ще один Музей. Адже як відомо, у свій час в цьому мальовничому місці побувало дуже багато непересічних українців, серед яких Іван Франко, Леся Українка, Михайло Коцюбинський, Михайло Грушевський, Гнат Хоткевич та багато інших. Більшість із них довгий час проживали у Криворівні, пише на сайті Верховини.
У будинку, де зупинявся Іван Франко вже багато років функціонує його літературно-меморіальний музей, на місці, де гостював Президент УНР споруджено Музей Грушевського...
Допоки ведеться обговорення щодо необхідності певним чином увіковічнити “присутність” інших відомих українців, розмови про реставрацію будинку, де впродовж шести років проживав Гнат Хоткевич набирають оборотів.
Гнaт Хоткевич 6 років проживав у будинку в Криворівні, квартирував, – п ... Читати далі »

Переглядів: 585 | Долучив: Dnister | Дата: 14.07.2014










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024