П`ятниця, 29.03.2024, 04:06:05

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2015 » Серпень » 10

Національний заповідник "Давній Галич" планує в цьому місяці встановити в м. Галичі на березі р. Дністер пам'ятний знак на честь річкового пароплавства. 
Воно існувало на Дністрі у різних формах - з середини ХІХ до середини ХХ століття. Найкраще розвинулося в період Австро - Угорської імперії і проіснувало до початку незалежності України, мало кілька суден - як буксирних, так і пасажирських.
Пам'ятний знак складатиметься з композиції у складі якої: автентичний якір (знайдений на дні р. Дністер), каменів та таблиці. На пам'ятній таблиці буде розміщено символ австро-угорського мореплавства (стилізований якір), який окрім військового флоту використовувався річковими флотиліями.
На даний час додатково проведено роботу в архівах, що дало змогу встановити перелік суден, які здійснювали перевезення пасажирів та вантажів Дністром з Галича до Т ... Читати далі »

Переглядів: 639 | Долучив: Dnister | Дата: 10.08.2015

Нещодавно в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відбувся круглий стіл на тему: «Районна преса Івано-Франківщини: джерело краєзнавчої інформації».  
Модератор зустрічі – заступник директора Галина Горбань у своєму вступному слові окреслила основні питання круглого столу, ознайомила присутніх з виставкою краєзнавчої періодики, яку отримує ОУНБ ім. І. Франка, газет Прикарпаття з колекції Володимира Шеремета та часописів, які видає письменник і краєзнавець Василь Бабій, пише Правда.
Голова обласної організації Національної спілки письменників України Євген Баран зупинив увагу на розмаїтті видань, що друкуються у районах і про які не дуже обізнаний пересічний читач. Він наголосив, що видавці подібних часописів дають змогу молодим невідомим літераторам спробувати себе на ниві Слова.
Письменник, краєзнавець і пе ... Читати далі »

Переглядів: 507 | Долучив: Dnister | Дата: 10.08.2015










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024