Субота, 27.04.2024, 00:58:15

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2017 » Березень » 02

28 лютого 2017 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася презентація монографії «Патріотичне виховання учнів основної школи засобами туристсько-краєзнавчої роботи» та ілюстрованого видання «Запрошує Прикарпаття» кандидата педагогічних наук, доцента кафедри організації туризму та управління соціокультурної діяльності ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника» Тараса Зеновійовича Маланюка.

Модератор зустрічі, кандидат наук з державного управління, доцент, завідувач кафедри організації туризму т ... Читати далі »

Переглядів: 438 | Долучив: Dnister | Дата: 02.03.2017

На жаль, не існує окремої поштівки з видом будинку на Шевченка, 19. Тому ми обрали таку, де цю кам’яницю видно найкраще – вона друга праворуч.

У 1820-х там була ділянка із садибою міщанина Гжегожа Паславського. Знаменита «мармулядова» пожежа 1868 року спалахнула прямо навпроти, тому немає нічого дивного, що будинок згорів. Відбудовував хату єврей Йонас Маркус, але нова споруда мало відрізнялась від попередньої – була дерев’яна та одноповерхова. Після нього був ще один Йонас – Богас. Він на початку 1890-х продав будинок Зигмунту Вайнгарте ... Читати далі »

Переглядів: 441 | Долучив: Dnister | Дата: 02.03.2017

Днями міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків знову повідомив про задум уже до кінця цього року відкрити в Ратуші музей міста.

«У підвалах, де колись сиділи опришки, до кінця року плануємо відкрити музей міста, – каже мер. – А на верху відкриємо кімнату місцевого самоврядування. Кожен турист піде не тільки на верх Ратуші, а й у підвал. І взагалі ми подали до ЄС проект щодо Ратуші. Якщо буде фінансування, зробимо один із найкращих музеїв в Україні».

... Читати далі »

Переглядів: 338 | Долучив: Dnister | Дата: 02.03.2017

З метою поглиблення дослідження та популяризації історії, культури, мови, звичаїв і традицій українського народу, репрезентації практичних здобутків у цьому напрямку; залучення до вивчення та пізнання рідного краю широких верств населення; підвищення суспільної уваги до діяльності краєзнавців; поглиблення співпраці з державними органами влади, закладами культури та освіти, науковими установами, громадськими організаціями зацікавленими у розвитку краєзнавства, VI з’їзд Національної спілки краєзнавців України, який відбувся 23 січня 2017 року, прийняв рішення про встановлення

... Читати далі »

Переглядів: 1159 | Долучив: Dnister | Дата: 02.03.2017

З метою стимулювання розвитку туризму Прикарпаття, підтримки та популяризації туристичної діяльності Національного заповідника «Давній Галич», де зосереджено значний потенціал для розвитку галузі, де панують оригінальні традиції, культура, звичаї, де збережено чималу кількість пам’яток історії і культури, адміністрацією заповідника, за підтримки громадської організації «Поступовий гурт франківців» 1 березня в Івано-Франківську, в приміщенні кіноконцертного залу «Арена-центр» проведено семінар-діалог «Давній «Галич» – культурно-історичний об’єкт-дестинація», до участі в якому запросили керівників готельних комплексів і господарств.

... Читати далі »

Переглядів: 345 | Долучив: Dnister | Дата: 02.03.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024