П`ятниця, 19.04.2024, 02:07:31

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2017 » Березень » 03

З метою популяризації славного минулого міста, Національний заповідник «Давній Галич» та ПП «Галицька друкарня плюс» видали календар присвячений різноманітним об’єктам культурної спадщини міста на Дністрі. Видання здійснене до 650-ї річниці наданню Галичу Магдебурзького права, яку відзначатимемо у цьому році.

Календар є тематичним і містить зображення міста періоду його перебування у складі імперії Габсбургів (1772 – 1918 рр.). Назва календаря є відповідною «Цісарсько – королівський Галич у давній поштівці». Історичний період вибраний невипадково, адже у час «бабці Австрії» місто отримало потужний поштовх для розвитку промисловост ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Долучив: Dnister | Дата: 03.03.2017

Нова книга докторанта Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника Ігоря Коваля, присвячена вивченню наукової спадщини визначного археолога України Вітольда Ауліха в контексті досліджень княжого Галича, отримала широке розповсюдження в європейському вченому світі. В цьому чимала заслуга його учнів, вчорашніх студентів факультетів гуманітарного циклу Прикарпатського університету, які з честю репрезентують вітчизняну медеєвістичну науку на міжнародному рівні. Виступаючи на наукових конференціях у країнах ближнього і далекого зарубіжжя, вони дарують провідним європейським університетським бібліотекам монографічні видання І. Коваля.
Це стало можливим завдяки повній фінансовій підтримці у підготовці до друку, видавництві та розповсюдженні книги, яку взяв на себе директор Бурштинсь ... Читати далі »

Переглядів: 387 | Долучив: Dnister | Дата: 03.03.2017

На нинішньому засіданні колегії ОДА обговорили проблеми реставрації сакральних та архітектурних об’єктів області.

Про це доповів начальник управління культури, національностей та релігій Володимир Федорак, інформуєWestNews. За його словами, зараз на Франківщині потребують реставрації більше 150 церков. У попередньому році було проведено перемовини з Міністерством культури щодо фінансування, які, втім, не увінчалися успіхом. Адже на міністерському балансі наразі знаходиться лише заповідник “Давній Галич”, на який і розраховують кошти з центрального бюджету. ... Читати далі »

Переглядів: 370 | Долучив: Dnister | Дата: 03.03.2017

Вже багато років вчені ламають голову над загадками Бермудського трикутника, снігової людини чи ідолів острова Пасхи. Івано-Франківськ не може похвалитись такими глобальними феноменами, втім, у його минулому було кілька моментів, які досі не можуть пояснити історики чи краєзнавці.

 

Церква на пасовиську

Б ... Читати далі »

Переглядів: 556 | Долучив: Dnister | Дата: 03.03.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024