Четвер, 28.03.2024, 15:11:19

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Травень » 01

Друга світова війна ще на закінчилася, а радянська карально-репресивна система вже розгортала маховик депортацій українців із Західної України. 26 березня 1945 року керівництво НКВС Станіславської області повідомило в службовій записці голову Станіславської обласної ради депутатів трудящих Р.Рясіченка, що в квітні цього ж року відбудеться «виселення бандитських сімей» і для збору депортованих в містах Станіславі, Коломиї, Калуші мають бути організовані спеціальні пункти. Натомість виконавча влада області повинна була забезпечити для цих пунктів приміщення, санітарну обробку, медичне обслуговування і хліб відповідно до норм. Пізніше до пересильних пунктів додалося селище Брошнів. Пройшли через них тисячі галичан, яким зламали життєві долі.

... Читати далі »

Переглядів: 292 | Долучив: Dnister | Дата: 01.05.2019

Любов до рідного краю та його історії надихнула прикарпатських активістів організувати пробіг слідами австрійської залізниці. Ним хочуть привернути увагу до екології, пам’яток і здорового способу життя.

 

Залізниця стала смітником

Ідея організувати пробіг колишньою колією прийшла спортсмену, вчителю, атовцю Дмитру Романишину рік назад. Він – керівник громадської організації «Спортивно-прос­вітн ... Читати далі »

Переглядів: 244 | Долучив: Dnister | Дата: 01.05.2019

Виконавчий комітет Калуської міської ради затвердив нові перелік і вартість послуг, що надаються закладами культури міста Калуш. Їх не переглядали впродовж майже двох з половиною років.

Революційні зміни відбулися з переліком і вартістю послуг комунального закладу «Музейно-виставковий центр»: зараз тут надають дев’ять платних послуг, а з 1 травня – буде 22. Так, квиток у музей коштує 5 гривень. Ця ціна після 1 травня буде актуальною лише для студентів та учнів, а для дорослих квиток вже коштуватиме 15 гривень. Виставку зараз можна відвідати за символічну плату – 1 гривня, з 1 травня це вже обійдеться у 10 гривень для дор ... Читати далі »

Переглядів: 280 | Долучив: Dnister | Дата: 01.05.2019










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024