Середа, 01.05.2024, 17:27:05

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2023 » Липень » 29

Мабуть, не вистачить життя, щоб дослідити всі цікаві факти про давні світлини, адже в них ми постійно відкриваємо щось нове. Так, на зламі ХІХ і ХХ століть фотографія фактично заміняла собою посвідчення особи, адже на неї клеївся спеціальний документ – легітимація.

У ті часи фотографії робили на дуже тонкому папері, тому їх зазвичай клеїли на картонну основу, що називалася віньєткою. Найчастіше на звороті давніх світлин ми бачимо рекламу фотоательє і його адресу, інколи інформацію про нагороди і відзнаки, які воно отримувало. Але керівництво Цісарсько-королівської залізниці Австро-Угорщини знайшло практичніше застосування звороту фотографій. На нього наклеювали колійову легітимацію – документ, який підтверджував право на піль ... Читати далі »

Переглядів: 52 | Долучив: Dnister | Дата: 29.07.2023

27 липня у Музеї історії міста Коломиї згадували непересічну особистість, Людину з великої літери, коломийського краєзнавця, журналіста, документаліста і кіномитця Василя Нагірного.

Рідні, близькі, друзі, колеги, однокласники прийшли згадати і поділитися власними спогадами з присутніми про свого Василя, того, якого саме вони запам’ятали.

Для когось він був інтелектуалом із аристократичними манерами, а для когось – веселим товаришем, у яко ... Читати далі »

Переглядів: 48 | Долучив: Dnister | Дата: 29.07.2023

"Старий Калуш" продовжує знайомити своїх читачів з таємницями. Сьогодні про ще одне цікаве сховище таємниць, яким є старі... газети.

Можна б засумніватися в такому твердженні. Але не варто. Чудовий доказ цього надав Володимир Семенів, коли віднайшов у часописі "Wiek nowy" за 1 жовтня 1901 року допис про посвячення нової будівлі повітового суду. Це будівля на вул. Бандери, в якій зараз працює дитяча музична школа, йдеться на Facebook-сторінці "Old Kalush", інформують "Вікна". ... Читати далі »

Переглядів: 48 | Долучив: Dnister | Дата: 29.07.2023










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024