Субота, 20.04.2024, 12:11:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Жовтень » 24 » Анонс. Відкриття філателістичної виставки присвяченої Кобзарю
16:18:40
Анонс. Відкриття філателістичної виставки присвяченої Кобзарю

Івано-Франківський краєзнавчий музей презентує одноденну пересувну філателістичну виставку
«ОСТАННІМ ШЛЯХОМ КОБЗАРЯ»
приурочену 152-й річниці від дня перепоховання Великого
Кобзаря та 200-річчя від дня його народження

Організатори виставки: Івано-Франківське обласне товариство філателістів, Київське товариство філателістів, Івано-Франківська дирекція УДППЗ “Укрпошта”

Шановні відвідувачі персональної філателічної вистанки!

Ви маєте унікальну можливість ознайомитись з філателічним експонатом «Останнім шляхом Кобзаря», який експонується в Україні і присвячений 150- річчю перепоховання Т.Г.Шевченка. Поштовий похід-реквієм «Останнім шляхом Кобзаря» з ініційований і реалізований відомим філателістом Олександром Канівцем.
29 травня 2012 р. Призидія Асоціації фалателістів України прийняла історичне рішення про проведення Міжнародного почтового походу - реквієму «Останнім шляхом Кобзаря». Також було створено оргкомітет «ПДоіца до Тараса - 2011» з числа відомих громадянських діячів України. Протягом десяти місяців оргкомітет провів велику підготовчу роботу.
З 10 березня по 10 листопада 2011р. здійснено комплекс планових заходів в яких приймали активну участь:
•    зі стронони Російської Федерації: Міністерство зв’язку та масових комунікацій І’Ф, Федеральне державне унітарне підприємтсво « Пошта Росії», Управління федеральної поштової служби в м. Санкт-Петербурзі, м. Твері, м.Москві, м.Тулі, Московській, Орловській Брянській областях та регіональні товариства філателістів, культурно- просвітницьке товариство ім. Т.Г.Шевченка «Кобзар», м. Санкт-Петербург.
•    зі сторони України: Міністерство закордорних справ, Посольство України в РФ, Апарат Верховної Ради, Черкаська ОДА та обласна рада, Глухівська та Кролевсцька РДА Сумської обл., Ніжинська РДА Чернігівської обл. Канівська, Шполянська та Звенигородська РДА Черкаської обл., Національні музеї та заповідники ім. Т.Г.Шевченка в м.Києві, м.Канові, м.Черкасах та с.Шевченкове на Черкащині, Сумська, Чернігівська, Київська Черкаська обласні та Київська міська дирекції УДППЗ «Укрпошта», Асоціація філателістів України, Сумське, Чернігівське, Дніпропетровське та Черкаське земляцтво у м.Києві, ВГО «Поступ жінок-мироносиць», а також багато інших державних установ і а громадських організацій.
•    Міжнародний поштовий нохід-реквігм було розпочато 08 травня в м.Санкт- Петербурзі, завершено 22 травня 2011 року в м.Каноні Черкаської області. Його унікальність полягає в щоденному і погодинному оформленні та відправленні пронумерованої кореспонденції з поштампів та відділень поштового зв’язку населених пунктів по маршруту, яким везли тіло Великого Кобзаря в 1861 році на Україну. Додатково, з 23 по 29 травня відвідані визначні місця Черкащини, повязані з життям Т.Г.Шевченка та його родини. Здійснювалось покладання квітів до пам’ятників Т.Г.Шевченку.
•    Міжнародний похід-реквієм з 16 по 22 травня 2011 р. з м. Санкт-Петербурга до м .Канова також провела Міжпарламентська делегація парламентарів України, Російської федерації та Казахстану.
Вказані експонати є вагомим внеском в світову Шевченкіану та підготовку до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.

                                         Відкриття виставки о 12:00 24 жовтня 2014 р.


Переглядів: 516 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024