П`ятниця, 26.04.2024, 09:45:20

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2023 » Травень » 29 » "Я не розумію, чому громадськість апелює до міста", – Марцінків про невиконану обіцянку розісклити колонаду "Дністра"
13:06:00
"Я не розумію, чому громадськість апелює до міста", – Марцінків про невиконану обіцянку розісклити колонаду "Дністра"

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків запевнив, що неодноразово звертався до підприємця Мирослава Бойка з проханням розісклити колонаду готелю “Дністер” і не розуміє претензій громадськості до міської влади.

Про це Марцінків заявив сьогодні на брифінгу, коментуючи, чому Бойко не виконав обіцянки і не звільнив колонаду від склопакетів.

“Я не розумію, чому громадськість апелює саме до міста, якщо дозвільні документи дають зовсім інші люди, тобто обласна державна  адміністрація і Держархбудконтроль Києва, – сказав Марцінків. – Щодо розіскління я неодноразово звертався до пана Бойка. Але це є воля його виконати цю річ, яку він домовлявся з громадськими активістами. Тому я ще раз звертаюся до пана Бойка по можливості розісклити даний прохід для того, аби мешканці могли ним користуватися”.

У вимогах громадськості розісклити колонаду міський голова бачить політичні мотиви.

“І громадськості… більш активніше відстоювати права, а не займатися політикою”, – додав Марцінків.

Нагадаємо, небайдужих франківців обурила псевдореставрація унікальної пам’ятки архітектури. Ремонт готелю «Дністер» розпочався у 2017 році. Під виглядом реставрації франківський підприємець Мирослав Бойко добудував до готелю півтора поверху, замінив автентичну черепицю на даху на бляху, змінив колір будинку, а замість відтворення автентичної годинникової вежі встановив нову, не схожу на первісну ані за формою, ані за розміром.

Бойко також закрив «на ремонт» колонаду готелю, захопивши в такий спосіб частину громадського простору вулиці. Доки сотні іванофранківців вимагають зберегти історичну колонаду готелю «Дністер» на вулиці Шевченка, Бойко зашив колони склопакетами.

Після цього сотні небайдужих франківців влаштували дві акції протесту біля будівлі, вимагаючи прибрати склопакети і повернути колонаді первісний вигляд. Під тиском громади в середині квітня 2021 року власниця готелю “Дністер” Надія Лєвшакова (дружина підприємця Мирослава Бойка) пообіцяла, що вони приберуть склопакети з колонади.

Минулого тижня з колонади зняли риштування і франківці побачили, що Бойки свою обіцянку власники досі не виконали. 

Як писав КУРС, чимало відомих українців підтримали вимоги франківської громадськості в конфлікті довкола пам’ятки архітектури готелю “Дністер”. Про необхідність дотримуватися пам’яткоохоронного законодавства, поважати й берегти спільну історичну спадщину нинішнім власникам “Дністра” нагадали письменник Юрій Андрухович, акторка Ірма Вітовська, архітектор і урбаніст Юліан Чаплінський, письменник і перекладач Остап Українець, письменник Тарас Прохасько, архітектори Володимир Ідак і Володимир Гайдар, художник Ігор Роп’яник та інші.

kurs.if.ua


Переглядів: 59 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024