Понеділок, 06.05.2024, 18:10:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2023 » Липень » 5 » Кримінальні історії: фальшиві аристократки
10:06:36
Кримінальні історії: фальшиві аристократки

У березні 1934 року в фешенебельних ресторанах і готелях Станиславова, Львова та інших галицьких міст почала з’являтися молода білява дама, яка називала себе «волинською графинею», але більше нічого про себе новим знайомим не розповідала.

Молода аристократка була дуже привабливою, а ще й цей флер таємничості… Чоловіки зліталися до «волинської графині», як метелики на світло. Врешті-решт заможний станиславівський адвокат, імені якого преса тактовно не називала, виявив, що полонити серце загадкової аристократки не так уже й складно. Особливо якщо претендент на її симпатію не мав жодних фінансових проблем.

Однак після короткого роману з чарівною блондинкою адвокат виявив у себе… ознаки венеричної хвороби і мусив вдатися до тривалого лікування. Обурений правник хотів з’ясувати стосунки з підступною красунею, але на той час вона вже зникла зі Станиславова, та й у Львові перестала з’являтися.

До речі, це не перша фальшива графиня, яка побувала в Станиславові. У вересні 1910 року тут перебувала шахрайка, відома на всю Європу. Жінка, яка називала себе Елізабетою Ганус, була ще зовсім юною – на момент арешту їй було всього 20 років. Вона побувала в усіх великих містах Європи, регулярно з’являлася в Монте-Карло, її часто можна було бачити в розкішних туалетах.

Новим знайомим ця пані відрекомендовувалась як потомственна графиня. Свою кар’єру Елізабета Ганус починала як акторка, але згодом перекваліфікувалась на куртизанку, яка знайомилася з багатими чоловіками й виманювала або крала в них великі суми.

Підготувала Олена БУЧИК


Переглядів: 55 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024