Вівторок, 07.05.2024, 02:39:09

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Липень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2023 » Липень » 4 » На Прикарпатті продовжується підготовка до відзначення 1125-річчя з часу першої згадки про місто Галич
09:58:54
На Прикарпатті продовжується підготовка до відзначення 1125-річчя з часу першої згадки про місто Галич

Сьогодні відбулося виїзне засідання організаційного комітету із відзначення 1125-річчя з часу заснування одного із найдавніших міст - Галича.

Участь у його роботі взяли голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук, голова обласної ради Олександр Сич, Митрополит Івано-Франківський Української греко-католицької церкви Володимир Війтишин, народні депутати України, представники місцевої влади, науковці.

За словами очільниці Прикарпаття, відзначати цю історичну дату планують на високому рівні, адже Галич свого часу був наймогутнішим центром Галицько-Волинського князівства.

"Історію Галича необхідно популяризувати, щоб наступні покоління знали про наше славне Княже місто", - зазначила керівниця області.

Варто додати, що у рамках цієї події протягом серпня-вересня заплановано понад десяток різних заходів.

Вже цими вихідними розпочав ювілейну естафету етнофестиваль «Галицька брама». А незабаром, у серпні, Галич готується приймати традиційну Всеукраїнську Патріаршу прощу до Галицької чудотворної ікони Матері Божої в Крилосі.

Також відбудуться дві наукові конференції - всеукраїнська та міжнародна, видання краєзнавчих й історичних праць про історію та культуру древнього міста, різноманітні мистецькі заходи, зокрема, вистава «Нація» у виконанні акторів Івано-Франківського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

А ще філателісти матимуть змогу поповнити свої колекції. До 1125-ої річниці Галича планують погасити ювілейну поштову марку.

Для молоді прикарпатські науковці мають намір розробити комп’ютерну гру на знання історії Галича.

У планах також заходи, що допоможуть підсилити на передовій наших захисників. Йдеться про ІІІ благодійний аукціон, який планують організувати в Галичі та збирати кошти на необхідне тактичне військове обладнання.

Разом з тим 1 вересня в освітніх закладах області проведуть тематичні уроки, присвячені історії давнього міста.

"Переконана, що у час війни відзначення 1125-річчя Галича має об'єднати усю державу. Адже ця дата свідчить про нашу давню історію", - підкреслила Світлана Онищук.

Варто додати, що у рамках відзначення дня заснування міста будуть також відремонтовані й місцеві автодороги. Прикарпаття вже отримало субвенцію з державного бюджету на ремонт доріг. То ж, найближчим часом планують відремонтувати найпроблемніші ділянки у Галицькій громаді. Також громада отримає ще й шкільний автобус.

"Спільно робитимемо все можливе, щоб славна історія Галича пролунала на всеукраїнському рівні", - резюмувала керівниця області.


Переглядів: 49 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024