Вівторок, 19.03.2024, 07:46:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2018 » Червень » 22 » Прикарпатські депутати просять Уряд розробити державну комплексну програму розвитку Галича
11:00:25
Прикарпатські депутати просять Уряд розробити державну комплексну програму розвитку Галича

Сьогодні, 22 червня, на двадцять другій сесії Івано-Франківської ради депутати обговорили звернення щодо розроблення державної комплексної програми розвитку Галича.

Звернення адресують президенту Петру Порошенку та прем'єр-міністру Володимиру Гройсману.

У ньому наголошують на історичній цінності міста. Також звертають увагу на те, що через відсутність власної державності Галич поступово перетворився на провінційне периферійне містечко. Проте на території заповідника міститься майже 200 тисяч археологічних пам'яток. Саме тому Галич і його заповідний комплекс необхідно розглядати як показову історичну репрезентацію Галичини та всієї України у світі.

Відтак наголошують на повноцінному комплексному науковому дослідженні давнього Галича, розбудові інфраструктури та припливу інвестицій у край, розвитку туристично-рекреаційної складової економіки Галицького району та формуванні на основі історичної спадщини Галича бази для патріотичного виховання молоді.

Для цього необхідне прийняття на урядовому рівні Державної комплексної програми розвитку Галича. За словами депутата облради Ольги Галабали ініціатор розробки програми має напрацювати концепцію, яку подає на затвердження.

«Є пропозиція, якщо ми хочемо отримати відповідь від Кабміну «якщо ви хочете отримати програму- підготуйте концепцію програми», я вважаю це непрофесійним», - зауважила депутат Галабала.
На її думку, якщо не готувати концепцію, дане звернення виглядає популістичним.

«Ви хочете зараз спрямувати історичну довідку до Кабміну замість того, щоб ініціювати концепцію. Тому у мене пропозиція доручити розробити концепцію такої програми і підготувати її на наступну сесію, а зараз це питання зняти з розгляду».
Однак пропозицію Ольги Галабали депутати не підтримали. «За» проголосували лише 4 обранці. Натомість за проект звернення в такому вигляду проголосували 62 обранці.


Переглядів: 290 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024