Вівторок, 19.03.2024, 08:01:57

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2018 » Червень » 10

В ювілейний рік 1120 – річчя першої письмової згадки про Галич з’явилися кілька нових цікавих видань. До кінця цього року їхня кількість безсумнівно збільшиться.
Серед перших цьогорічних видань книга Івана Драбчука «Зоря «Просвіти» над Галичем», приурочена до 150 – річчя «Просвіти». У книзі відомого галицького краєзнавця розкриваються сторінки історії «Просвіти» у Галичі. На основі архівних і документальних джерел показана широка панорама просвітніх заходів, які відбувалися впродовж першої половини ХХ століття у давньому місті над Дністром. Діяльність товариств, що діяли під егідою «Просвіти» («Сільський господар», «Рідна школа», «Союз Українок» та ін.), зображена крізь призму дія ... Читати далі »

Переглядів: 298 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2018

В історії міста Станиславова, а точніше у творенні його архітектурного обличчя визначну роль відіграв архітектор Ян Томаш Кудельський (1861 -1937). Він є одним з видатних людей в історії архітектури Галичини (багато будинків за його проектами споруджено у Львові) і водночас архітектором європейського формату. До нашого міста він приїхав у 1893 році і присвятив йому майже двадцять років свого життя і наполегливої творчої праці. З іншого боку місто в особі Яна Томаша Кудельського отримало знаного архітектора, який переселився до Станіславова, зваживши на перспективи його розвитку. Прибув він сюди з дружиною Ольгою Вільчинською і новонародженою донькою Анною.
Працюючи в Станиславові Ян Кудельський спроектував і побудував чимало красивих кам’яниць (зараз навіть дослідники не беруться назват ... Читати далі »

Переглядів: 312 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2018

У приміському селі Вовчинець взялися реконструювати унікальну дерев’яну церкву ХІХ століття. Всередині її хочуть оббити фальш-брусом. Проти цього виступили архітектори та парафіяни. Натомість священик певен, що робить добру справу, а «мазюкання» на стінах не мають ніякого значення.

 

Так гарніше

... Читати далі »

Переглядів: 458 | Долучив: Dnister | Дата: 10.06.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024