Субота, 27.04.2024, 03:37:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Березень » 22 » Рятуємо разом: у польських архівах досліджуватимуть, як виглядав франківський палац Потоцьких
12:51:43
Рятуємо разом: у польських архівах досліджуватимуть, як виглядав франківський палац Потоцьких
Сьогодні КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» підписав Меморандум про співпрацю із Центром польської культури та європейського діалогу.
Йдеться про постійну роботу в сфері розвитку культури, науки і бізнесу, повідомляє Фіртка із посиланням на прес-службу міського голови.
У палаці повинні відбуватися заходи, які несуть інновацію та всілякі креативні речі. Але спочатку беруться вирішувати нагальні проблеми, в тому числі й з матеріальною базою.
Обстеження показали, що частина приміщень – в аварійному стані. Тому першим етапом передбачили комплекс протиаварійних робіт. Проекти на ці роботи виготовили у 2018. Тож вже цього року розпочнеться порятунок Палацу.
Не приховують, що готові заручитись підтримкою іноземних партнерів, адже роботи дуже копіткі та витратні.
«Ми стаємо першими з кола міжнародних партнерів Палацу. Це формальне узаконення наших стосунків, і практична співпраця буде активною. Підтримуватимемо «палацову родину» на початках в пошуках архівної інформації про Палац, про Потоцьких на території Польщі. А коли завершаться дослідження та протиаварійні заходи, готуємось разом організовувати мистецькі події, щоб зробити тут культурний центр міста», – зауважила директорка Центру польської культури та європейського діалогу Марія Осідач.
У свою чергу міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків нагадав, що повернення Палацу громаді міста було непростим.
«Про це багато говорили, а у мене і моєї команди вистачило волі нарешті зробити такий крок. Це серце міста і воно не має бути зачиненим для людей. Та перед тим, щоб Палац запрацював на повну, на нас чекає багато тяжкої роботи. І я радий, що польські партнери нас підтримають у цьому. Адже не секрет, що сам Станіслав Потоцький був поляком», – підкреслив міський голова.

Переглядів: 281 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024