Четвер, 25.04.2024, 12:31:49

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2020 » Березень » 15 » Роман Коритко – майстер історично-краєзнавчої прози
23:15:52
Роман Коритко – майстер історично-краєзнавчої прози

13 березня 2020 року у відділі краєзнавчої літератури розгорнуто ювілейну книжкову виставку, присвячену 85-літтю уродженцю Івано-Франківщини – відомому львівському краєзнавцю і письменнику, члену Національної Спілки письменників України – Роману Коритку.

Народився він у с. Черче Рогатинського району. Навчався у педагогічному училищі та Івано-Франківському педагогічному інституті ім. Василя Стефаника.

 Як член львівського краєзнавчого товариства «Брати-рогатинці», Роман Коритко ґрунтовно займається краєзнавчими дослідженнями історії свого рідного краю. Він є автором численних історико-краєзнавчих нарисів про Черче, а також інші села Рогатинщини. За значний внесок у розвиток краєзнавчого руху, збереження національної історико-культурної спадщини краю Роману Коритку присвоєно звання Почесного члена Спілки краєзнавців Прикарпаття, він відзначений обласною краєзнавчою премією імені Євгена Паранюка.

На ювілейній виставці до уваги читачів пропонуємо такі художні книги автора: «У кігтях чужого орла», «Розбрат»,  «Корона Данила Галицького», «Втеча і повернення: дилогія», «Тривожна мандрівка в юність», «Приречена на смерть», «Дволикий світ», «Спалах незгасаючої блискавки», «Брати Рогатинці»; та історико-краєзнавчі видання: «Добринів - село мальовничого Опілля», «Данильче - село Опільської землі», «Чесники - давнє село Опільського краю», «Липівка, Кривня, Воронів - Опільські села над Гнилою Липою», «Історія санаторію «Черче», «Букачівці - Опільське містечко на берегах Свіржа», «Опільське село Черче», «Стратин - село Опільського краю».

Івано-Франківська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. Франка щиро запрошує всіх зацікавлених для знайомства з книжковою виставкою «Роман Коритко - майстер історично-краєзнавчої прози», яка розкриває творчий і науковий доробок відомого письменника. Чекаємо всіх зацікавлених за адресою: вул. Чорновола, 22. 


Переглядів: 365 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024