Вівторок, 19.03.2024, 04:19:21

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2018 » Червень » 24 » Сергій Гаєвський: Солодовий цех колишнього пивзаводу потрібно зберегти
17:10:45
Сергій Гаєвський: Солодовий цех колишнього пивзаводу потрібно зберегти

Нещодавно депутат міської ради від партії «УКРОП» Сергій Гаєвський звернувся із запитом до місцевої влади з приводу ситуації із реставрацією солодового цеху колишнього пивзаводу.

"Вже більше як півроку тому на об’єкті розпочалися підготовчі роботи. Були демонтовані покрівля, дерев’яні бруси та автентична цегла. Ці дії збурили громадськість Івано-Франківська, проте представники будівельної компанії «Галицька», яка є власником будівлі, запевнили що пам’ятка буде реставрована, а матеріали у майбутньому будуть використані для реставраційних робіт», – розповідає Сергій Гаєвський.

Втім, відновлення пам’ятки архітектури залишилось на етапі демонтажу, а реставраційні роботи зупинились, так і не розпочавшись. На свій запит укропівець отримав відповідь від Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини.

«Управлінням проводиться перевірка процесу будівництва, відповідності виконаних робіт погодженому проекту реставрації пам’ятки архітектури», – йдеться у документі.

«Я прочитав цього листа і здивувався. Чому Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини був бездіяльним стільки часу? Адже рятувати будинок необхідно вже сьогодні. Пам’ятка архітектури перебуває в аварійному стані», – зазначив депутат від УКРОПу.

Сергій Гаєвський обіцяє тримати питання реставрації солодового цеху на особистому контролі. Адже це культурна спадщина, яку ми зобов’язані зберегти для наступних поколінь.

Довідка:

Сам пивоварний завод є рідкісним зразком промислової архітектури України другої половини XVIII століття. Згідно із проектом, після реставрації в будівлі солодового цеху пивзаводу буде розміщено заклад з виготовлення пива із запланованим обсягом виробництва 500-1000 літрів пива на добу.

Відтак самі ж мешканці матимуть можливість побачити процес пивоваріння.


Переглядів: 312 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024