Понеділок, 06.05.2024, 19:23:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2023 » Листопад » 23 » Скасували припис щодо розіскління колонади. Івано-Франківська міськрада оскаржує рішення суду у справі готелю "Дністер"
16:51:44
Скасували припис щодо розіскління колонади. Івано-Франківська міськрада оскаржує рішення суду у справі готелю "Дністер"

Івано-Франківська міська рада подала апеляцію на рішення окружного адміністративного суду щодо скасування припису департаменту містобудування та архітектури, в якому власників готелю "Дністер" зобов’язали розісклити колонаду.

Про це 22 листопада в коментарі Суспільному розповів головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини міської ради Володимир Ідак.

Як ідеться в тексті рішення, суд скасував припис, зокрема, через те, що його видали на бланку департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківської міськради. Однак ця структура перебуває в процесі ліквідації, а зараз діє департамент містобудування та архітектури.

"Вони скасували, мотивуючи тим, що ми не мали відповідного погодження, не мали повноважень, не погоджений керівник з Мінкультом", — каже Володимир Ідак.

Володимир Ідак говорить, що разом з першим приписом міська рада видала власникам готелю "Дністер" ще один — суд поки його не розглядав. Крім того, додає Ідак, місто подало позов до суду на власників готелю. Дата і час проведення засідання, з його слів, ще невідомі.

"Паралельно зараз уже департамент подав позов, аби суд зобов’язав Лєвшакову повернути пам’ятку до попереднього стану", — каже Володимир Ідак.

Один з організаторів акції "Сплав по Дністру", іванофранківець Ростислав Шпук не вірить у те, що місто справді зацікавлене у відновленні історичної пам’ятки.

"На міських юристів ми особливо й не покладаємося. Їхня "фішка" і життєва мета — це все програвати. Вони програють усі суди поспіль, особливо забудовникам. Я думаю, що вони йдуть одне одному назустріч — "Надія" і хтось в мерії, не знаю, хто.

Тому що воно дуже схоже на гру в піддавки. Ми маємо надію, що все-таки ті юристи київські, які зараз роблять судову експертизу будівлі, інакше і ґрунтовніше до цього підійдуть", — каже Ростислав Шпук.

Заступник директора фірми "Надія" з реклами та зв'язків з громадськістю Роман Король у коментарі Суспільному сказав, що припис від міської ради фірма оскаржувала, адже мала всі дозволи та законні підстави на проведення робіт. Він також додав, що департамент архітектури й містобудування не мав повноважень видавати припис щодо розіскління колонади.

Роман Король каже, що фірма "Надія" і надалі доводитиме свою правоту.


Довідково

Готель "Дністер" – історична будівля та пам’ятка архітектури на розі Січових Стрільців та Шевченка. За часів Радянської влади колишній респектабельний готель перетворився на низькосортний заклад з туалетами в коридорах. Весь номерний фонд був перекраяний на вузькі комірки, ліквідовані туалети. Одна душова кабіна та одна вбиральня обслуговували цілий поверх. Питання комфорту не брали до уваги взагалі.

Понад 40 років не проводили жодної реконструкції будівлі. Дерев’яні перекриття перегнили, стали аварійними та небезпечними для перебування гостей, тепло та каналізаційні комунікації проржавіли вщент, усі стоки та нечистоти концентрувалися в підвалах готелю, розносили важкі запахи, тому заклад був зачинений, як аварійна споруда.

У 2017 році готельєр Мирослав Бойко взявся відновлювати пам’ятку.

"У процесі обстежень технічного стану будівлі нами, як новими власниками, було встановлено, що несучі дерев’яні перекриття споруди знаходяться в аварійно-небезпечному стані, втратили здатність утримувати конструкцію в цілому, що загрожувало повному руйнуванню готелю та прилеглих будинків", – наголошували раніше власники.

Раніше Бойко презентував проєкт, згідно з яким проводили всі роботи у готелі, та наголосив, що жодним чином не приховує його від громади.

Мирослав Бойко зазначав, що оновлений готель в центрі міста стане важливим туристичним об’єктом, що поєднає в собі сучасні технології та культурну спадщину Івано-Франківська, а жителі та туристи будуть пишатися цим.


Переглядів: 36 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024