Середа, 08.05.2024, 18:35:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2023 » Листопад » 8 » Суд щодо будівлі кінотеатру "Трембіта" в Івано-Франківську: відбулося підготовче засідання
11:40:10
Суд щодо будівлі кінотеатру "Трембіта" в Івано-Франківську: відбулося підготовче засідання

Івано-Франківський окружний адміністративний суд 7 листопада розглянув позов власниці приватного підприємства "БСМ" Світлани Бородайко до Івано-Франківської обласної військової адміністрації у справі щодо будівлі колишнього літнього кінотеатру "Трембіта", що на вулиці Мазепи, 135.

Що вирішили на підготовчому судовому засіданні, читайте у репортажі Суспільного.

Суддя Іван Скільський повідомив, що від Івано-Франківської обласної військової адміністрації до суду надійшло клопотання щодо залишення позову Світлани Бородайко без розгляду.

Представник ОВА Олексій Ігнатенко обґрунтував це клопотання, посилаючись на попередню ухвалу суду у цій справі від березня 2023 року. З його слів, тоді суд залишив позов без руху, а позивачка не оскаржила цю ухвалу у визначений термін.

"Наша позиція збігається з позицією суду, викладеною в ухвалі про залишення заяви без руху. Зазначена ухвала не була оскаржена і набрала законної сили. Вважаємо, що викладені у ній обставини збігаються з нашою правовою позицією", — каже Олексій Ігнатенко.

Позивачку на засіданні представляла адвокатка Оксана Шургот. Вона назвала це клопотання безпідставним, посилаючись на постанову Верховного Суду у справі №826/15864/17 від 24 жовтня 2023 року.

"Велика палата Верховного Суду досліджувала це питання у подібних справах щодо того, чи є цей акт індивідуальним, чи нормативно-правовим. Це — був наказ про включення до пам'яток архітектури. У пункті № 64 дійшли до того, що це — акт індивідуальної дії", — пояснює Оксана Шургот.

Адвокатка позивачки Оксана Шургот подала клопотання щодо пропущеного терміну для звернення до суду у справі щодо колишнього літнього кінотеатру "Трембіта".

Суд частково задовольнив клопотання Івано-Франківської ОВА щодо залишення позову Світлани Бородайко без розгляду.

"Позовну заяву Бородайко Світлани до Івано-Франківської ОДА — залишити без руху. Надати позивачці п'ятиденний термін для подання до суду обґрунтованої заяви про поновлення строку", — сказав суддя Іван Скільський.

Наступне засідання відбудеться 28 листопада о 13:00.

Що відомо про ситуацію з будівлею кінотеатру "Трембіта"

Власниця приватного підприємства "БСМ" Світлана Бородайко судиться з Івано-Франківською обласною військовою адміністрацією щодо будівлі колишнього літнього кінотеатру "Трембіта", що на вулиці Мазепи, 135. Вона вимагає, аби суд визнав протиправним та нечинним рішення і додаток до нього Івано-Франківської обласної ради депутатів, яка в 1989 році внесла будівлю до переліку пам'яток архітектури місцевого значення.

Подружжя Костянтина та Світлани Бородайків придбало будівлю колишнього кінотеатру "Трембіта" у 2011 році й планувало облаштувати там туристичне агентство.


Переглядів: 42 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024