П`ятниця, 29.03.2024, 10:16:42

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2019 » Березень » 12 » Світлини з особистого архіву калушанки увійшли до книги про розстріл членів ОУН
20:58:30
Світлини з особистого архіву калушанки увійшли до книги про розстріл членів ОУН

До 90-ї річниці створення ОУН в Центрі патріотичного виховання молоді імені Степана Бандери обласного центру відбулася презентація книги Єлизавети Киселюк-Андрійків та Людмили Трачук «Осяяні вічністю».

У книзі йдеться про мужніх борців за українську незалежність. Це були учасники українського підпілля, єдині, хто захищав свій народ в роки жорстокого протистояння окупаційним режимам. Нариси про нескорених створені на основі розповідей родичів, інформують «Вікна».

У цій книзі розповідається про близьких родичів Лідії Романівни Іваницької, першого директора музею-оселі родини Івана Франка в Підгірках: рідного брат батька — Мирослава Штуняка та хрещеного — Володимира Хроменка. Обоє були катовані та знищені фашистами за участь в ОУН-УПА 1943-1944 років. Розповідь ілюструється цікавими світлинами, більшість з яких — із особистого родинного архіву Лідії Романівни.

Стаття «Лиш згорточок старого полотна – і вишите моє життя на ньому» розповідає про мешканця Калуша Володимира Кіцу. Володимир Теодорович Кіца — ветлікар за фахом, з 1939 року проживав у Калуші. Займав посаду головного повітового ветеринарного лікаря при маслозаводі. Був високоосвіченим фахівцем своєї справи, написав докторську дисертацію, яку не судилося захистити. 28 листопада 1943 року Володимир Кіца був розстріляний німцями в селищі Ворохта за участь в ОУН.

Науковий співробітник музею-оселі родини Івана Франка Наталія Мельник, за дорученням авторів, передала книги Єлизавети Киселюк-Андрійків та Людмили Трачук «Осяяні вічністю» до Калуської центральної бібліотеки імені Тараса Шевченка директору Наталії Воробець та старшому науковому співробітнику краєзнавчого музею Калущини Івану Тиміву.


Переглядів: 419 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024