П`ятниця, 26.04.2024, 00:08:31

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Архів новин
Головна » 2013 » Лютий » 22 » Твори митця визнаного в Європі та Америці презентували у Галичі
17:43:39
Твори митця визнаного в Європі та Америці презентували у Галичі
18 лютого 2012 року у залах Картинної галереї Національного заповідника «Давній Галич» презентовано виставку творів художника, який відомий далеко поза межами України. Це – Едуард Ніконоров. Впродовж майже трьох десятиліть його твори експонувалися в багатьох державах світу – Російській Федерації, Словаччині, Бельгії, Німеччині, Польщі, Нідерландах, Великій Британії, Австралії, Ірландії та США - і ось тепер прийшла черга познайомити з ними галицького глядача.
На відкритті виставки виступили генеральний директор - науковий керівник Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський, автор творів Едуард Ніканоров та його дружина Марина Ніканорова, мистецтвознавець Лариса Поліщук, мисткиня Тетяна Урусова, завідувач науково-освітнього відділу НЗ «Давній Галич» Струк Богдан. Проводив творчу програму заступник генерального директора НЗ «Давній Галич» Семен Побуцький. Кожен з них дав цікаву оцінку експонованим творам.

На виставці представлено близько чотирьох десятків творів Ніконорова. Переважно це полотна великого формату, що не є випадковим, оскільки художник закінчив монументальне відділення Київської Академії мистецтв (1985 р.). Кожен його твір виконаний у живих барвах і подає глядачу своєрідне бачення художником різноманітних об’єктів та людини в сучасному світі. Кожна картина стала б чудовою окрасою, як приватних помешкань, так і адміністративних приміщень та закладів відпочинку.
Цікавим доповненням художньої творчості митця стала виставка іграшок, які виготовлені дружиною художника - Мариною. 
За словами Олександра Береговського, дана виставка є великим задоволенням для глядача і одночасно черговим свідченням того, що в Україні митцям жити можна і модно.  
Семен Побуцький оповів присутнім творчу біографію автора картин Е.Ніконорова і охарактеризував його, як «бомбу» в художньому мистецтві. На думку, Побуцького, хоча Ніконоров відомий у світі і проживав у різних державах, він все ж є українським художником. 

У своєму виступі організатор свята Едуард Ніканоров висловив подяку організаторам і гостям виставки. Він сподівається, що його твори сподобаються глядачам – незалежно від мистецьких вподобань. Автор відчуває радість від присутності глядачів, без яких свято б не вдалося.
Доцент кафедри проектування Національного технічного університету нафти і газу, кандидат архітектури Лариса Поліщук висловила свою думку: «Захоплююся творами Едуарда і Марини – ще з студентських часів, коли ми разом навчалися. Потенціал родини є дуже великим, а понад усе вони мають духовність і творчу атмосферу в повсякденному житті. Едуард закінчив кафедру монументального мистецтва, його твори надають образність, камерність та урочистість внутрішнім приміщенням. Вони роблять простір одночасно відкритим і зачиненим. Роботи захоплюють можливістю експонування в інтер’єрі. Творчий діапазон майстра є значним – він зберігається в приватних колекціях та музеях. Майстер є дуже натхненним, в його творах відсутня кон'юнктура… Марина творить акварелі, пастелі та ляльки. Її творчість захоплює багатьох».

Її слова доповнила колега Ніконорових, мисткиня Тетяна Урусова: «Виставка є неймовірною! На заході Україні митця, який подібно творить, - немає – у нього відсутні ландшафтні та міські пейзажі. Це високий філософський живопис. З кожною картиною можна розмовляти. З ляльками -мотанками Марини можна також говорити. Родина Ніконорових несе натхнення та бажання жити!».
Присутні на виставці отримали чудову нагоду поспілкуватися з творчим родинним тандемом Ніконорових, відчути радість яку несуть створені ними роботи.

Довідково. Ніконоров Едуард народився в 1951 в м. Барановічі (Білорусія). Навчався у Краснодарському художньому училищі, Київській Академії мистецтв. Член Спілки художників України з 1988 року. Роботи Едуарда Ніконорова є частиною колекції Євро Art Gallery.
Чемеринський Андрій. Член НСКУ, магістр історії

Переглядів: 578 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024