Четвер, 28.03.2024, 19:41:58

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Архів новин
Головна » 2014 » Жовтень » 22 » У Коломиї відбулася презентація збірника «Кирило Трильовський і січовий рух»
14:53:14
У Коломиї відбулася презентація збірника «Кирило Трильовський і січовий рух»

21 жовтня у стінах Коломийського педагогічного коледжу презентували збірник наукової конференції «Кирило Трильовський і січовий рух», приуроченої до 150-річчя від дня народження Кирила Трильовского та 100-річчя створення Легіону Українських Січових Стрільців.
Випуск «Коломийської бібліотек» видано за підтримки народного депутата України Андрія Іванчука. Збірник містить тексти доповідей наукової конференції, також представлені матеріали, які розкривають різноманітні аспекти життя і діяльності Кирила Трильовського та січового руху.
Захід  відбувся за ініціативи кандидата в народні депутати України  Юрія Тимошенка та за підтримки народного депутата України від політичної партії «Народний фронт» Андрія Іванчука, інформує ”Дзеркало Коломиї”.
Під час презентації збірника виступили науковці, які досліджують життєдіяльність Кирила Трильовського, зокрема Юрій Плекан, який розповів про парламентську діяльність  відомого адвоката: «Парламентська і сеймова діяльність Кирила Трильовського була надзвичайно активна. Будучи на різних щаблях влади, він використовував свій депутатський мандант не для свої власних інтересів, а для інтересів українського народу, українців Галичини і всієї західної України».  Ця тема є досить актуальною на сьогоднішній день, коли перед нами стоїть завдання обрати достойних до парламенту, щоб мати гідних депутатів, що кохатимуть Україну понад усе, і зроблять все, щоб вона процвітала. Також Юрій Плекан зазначив: «Недаремно переддень виборів до українського парламенту проходить ця конференція, тому що організатори конференції, науковці коломийщини і 
Прикарпатського національного університету місяцями готували конференцію, подавали свої матеріали і власне переддень парламентських виборів завдяки депутату Верховної Ради побачили світ матеріали конференції, бо в наш надзвичайно важко публікувати».
Завершальним етапом зустрічі було обдарування всіх присутніх збірником «Кирило Трильовський і січовий рух».


Переглядів: 476 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024