Середа, 24.04.2024, 19:22:37

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2018 » Червень » 19 » У Косові фахівці з Польщі та України розкажуть про лічницю доктора Тарнавського
20:28:05
У Косові фахівці з Польщі та України розкажуть про лічницю доктора Тарнавського

Центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську запрошує взяти участь в симпозіумі “Історично-культурна, архітектурна та природнича спадщина лічниці доктора Аполінарія Тарнавського у Косові”.

Симпозіум відбудеться у стінах Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва на вул. Міцкевича, 2 з 10:00 по16:00 23 червня, інформує Центр польської культури та європейського діалогу.

Метою наукового симпозіуму, зокрема, є популяризація знань про лічницю доктора Тарнавського, її чудових пацієнтів і важливі події, які там відбувалися; демонстрація розмаїття історично-культурної спадщини лічниці доктора Аполінарія Тарнавского у Косові; напрацювання перспективи щодо запровадження кроків для порятунку комплексу давніх корпусів колишньої лічниці.

В рамках симпозіуму виступлять фахівці з Польщі та України, представники різних наукових дисциплін, у лекціях яких буде розкрито багатогранний характер історико-культурної спадщини косівської лічниці. Організований симпозіум одночасно є вшануванням пам’яті доктора Аполінарія Тарнавського у 75-ту річницю його смерті та 125-ліття офіційного відкриття Природолікувального закладу в Косові.

 

ПРОГРАМА НАУКОВОГО СИМПОЗІУМУ. Косів, 23 червня

6:00 год. – екскурсія на традиційний косівський ярмарок;

10:00-14:00 год. – симпозіум “Історично-культурна, архітектурна та природнича спадщина лічниці доктора Аполінарія Тарнавського у Косові”:

Мгр Наталія Тарковська – aспірантка в Академії Ignatianum в Кракові, Інститут Kультурології. Спільна спадщина – спільний предмет. Природолікувальний заклад доктора Aполінарія Тарнaвського, його культурно-історичнa цінність та туристичний потенціал.

Д-р Влодзімеж Вітковський – Лодзький технологічний університет, Інститут архітектури та містобудування, Мгр Катажина Тур-Марцишук – Провінційний відділ охорони пам’яток у Любліні. Спадщина (не) забувається? Природолікувальний заклад д-рa Аполінарія Тарнавського в Косові на Покутті.
Мгр Катажина Тур-Марцишук – Провінційний відділ охорони пам’яток у Любліні. Природолікувальний заклад д-ра Аполінарія Тарнавського – можливості та загрози для культурного ландшафту Косовa.
Д-р Тетяна Прикладівська – кандидат сільськогосподарських наук, інженер першої категорії Ботанічного саду Національного лісотехнічного університету України. Дендрологічний парк імені Aполінарія Тарнaвського в Косовi – унікальна колекція дерев у Прикарпатському регіоні.

14:30 год. – дегустація Косівської дієтичної кухні;

16:30 год. – пізнавальна екскурсія територією колишньої лічниці доктора Аполінарія Тарнавського в Косові.


Переглядів: 320 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024