Четвер, 28.03.2024, 12:54:22

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2023 » Квітень » 7 » У Рогатині побудують пам’ятник сотнику УСС, генералу УГА Осипу Микитці
11:37:06
У Рогатині побудують пам’ятник сотнику УСС, генералу УГА Осипу Микитці

На Рогатинщині планують реалізувати історико-патріотичний проєкт «Увіковічення пам’яті генерал-хорунжого Осипа Микитки».

Осип Микитка - уродженець с. Заланова Рогатинської громади, відомий військовий діяч, сотник Українських січових стрільців, генерал-хорунжий Української галицької армії.

У міського голови Рогатина Сергія Насалика відбулась нарада з цього приводу. Під час обміну думками та попередніх напрацювань учасники зустрічі домовилися про роботу у двох напрямках.

Перший - історична пам'ять. Йдеться про історико-наукове дослідження цієї видатної постаті та збір рідкісних матеріалів, які стануть основою майбутніх наукових конференцій, зустрічей, екскурсів тощо, а в кінцевому результаті будуть опубліковані та поширені в освітньому й громадському середовищах.

Друга – будівництво пам’ятника Осипу Микитці.

«Сторони дійшли до попередньої згоди та зініціювали його будівництво у сквері біля пам’ятника Борцям за волю України. Крім того, вирішили розглянути можливість реконструкції цього історичного скверу. Але, враховуючи, що монумент Борцям за волю України споруджений для вшанування пам’яті наших земляків, які боролися за Україну на початку та в середині 20 століття, тому вирішили доповнити його пам’ятником Осипа Микитки, а також зробити наступні кроки для збереження героїчних подій, героїв, творців сучасної історії України», - повідомили у Рогатинській міській раді.

Сторони домовилися оголосити конкурс з реконструкції скверу, що дало б змогу в комплексі простежити історичний шлях української боротьби з початку 20 століття до сучасності. Відповідно в умови конкурсу передбачається включити будівництво монумента Осипу Микитці, а також Героям Революції гідності та учасникам війни від 2014-го року до цього часу.

Реконструкція скверу та встановлення там монументу дасть поштовх розвитку цій частині міста. Вона в перспективі може стати частиною туристичних маршрутів.

Звучали у ході зустрічі й думки про трансформацію у майбутньому скверу в меморіальний комплекс, який стане громадським простором пам’яті.


Переглядів: 61 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024