Четвер, 25.04.2024, 03:53:22

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Архів новин
Головна » 2023 » Квітень » 29

У 1936 році Калуський гродський суд розглядав справу про махінації із земельними ділянками. Перед судом постав такий собі Герман Френкель зі Львова, син власниці дібр у Калуському, Дрогобицькому та Стрийському повітах.

Про це повідомляє Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Герман Френкель кілька літ займався парцелюванням землі (франц. Parcelle — невелика доля, наділ — поділ, подрібнення земель сільськогосподарського призначення на невеликі ділянки (парцели).

... Читати далі »

Переглядів: 59 | Долучив: Dnister | Дата: 29.04.2023

Статистичного дослідження заможності коломиян в минулому, мабуть, не проводилося, але й без статистики відомо, що серед містян були дуже багаті люди. Дехто з них, як, наприклад, Герш Рамлер, володіли численними будинками, граф Едмунд Стаженський – унікальною колекцією археології, нумізматики, стародруків тощо, а були, звичайно, й палкі поціновувачі коштовностей. А такий скарб аж «проситься», щоб його показали, продемонстрували іншим. І от з одним коломиянином чи коломиянкою під час такої «демонстрації» сталася неприємність, про яку повідомлено було в коломийській газеті «Glos Pokucki» за 1899 рік: у неділю по обіді десь на вул. Т. Шевченка, чи біля Дирекції скарбової (тепер – ліцей № 9), біля пошти або на вул. Франца Йосифа (тепер – бульвар Лесі Українки) загублено шпильку з діамантом. З цього оголошення стає зрозуміл ... Читати далі »

Переглядів: 63 | Долучив: Dnister | Дата: 29.04.2023

У самому серці села Добровляни розташована символічна могила Січових Стрільців -— борців за волю України та пам’ятний хрест «Пам’ятка наданої волі» (скасування кріпацтва).

Біля пам'ятних місць села облаштували територію, повідомила староста села Добровляни Новицької громади Леся Красько, інформують "Вікна".

За кошти, які були у залишку після встановлення пам’ятника 12 розстріляним учням на середньому цвинтарі, та за кошти, отримані від утилізації скла та пластику, було придбано саджанці та матеріали для облаштування території.  ... Читати далі »

Переглядів: 67 | Долучив: Dnister | Дата: 29.04.2023

Депутати Рогатинської міської ради одноголосно підтримали встановлення пам’ятника українському військовому діячу, сотнику УСС, генерал-хорунжому УГА Осипу Микитці. Його планують встановити на території скверу, що на вулиці Данила Галицького у місті Рогатині.

Рішенням сесії також було доручено виконавчому комітету міськради оголосити відкритий архітектурний конкурс для визначення кращої проєктної пропозиції на встановлення пам’ятника з врахуванням реконструкції скверу у "Сквер Героїв-захисників України", інформують "Вікна" з посиланням на офіційну інформацію.

... Читати далі »

Переглядів: 65 | Долучив: Dnister | Дата: 29.04.2023










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024