Середа, 08.05.2024, 21:29:04

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2023 » Листопад » 12 » В Івано-Франківську презентували автобіографію Слави Стецько — соратниці провідника ОУН Степана Бандери
23:33:01
В Івано-Франківську презентували автобіографію Слави Стецько — соратниці провідника ОУН Степана Бандери

Автобіографію соратниці провідника ОУН Степана Бандери Слави Стецько "Жінка, яка творила незалежну Україну" презентували 11 листопада у Музеї визвольної боротьби імені Степана Бандери в Івано-Франківську, повідомляє з місця кореспондент Суспільного.

Упорядники книги — сім’я Брацюнь. Презентуючи автобіографію Слави Стецько, Степан Брацюнь розповів, що вона померла, так і не прочитавши вже впорядкований текст. У залі зібралися колишні соратники, друзі та знайомі Слави Стецько.

Євдокія Непеляк була довіреною особою Слава Стецько на виборах. Жінка каже: вона була дуже скромною, уважною, відповідальною та відданою своїм виборцям.

"Свою зарплату нардепа офірувала багатодітним сім'ям та малозабезпеченим, а з депутатського фонду спрямовувала гроші дітям, щоб змогли приїхати на екскурсію до нашої столиці. Я працювала пліч-о-пліч з легендою", — розповідає Євдокія Непеляк.

Директор Музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослав Коретчук розповів, що після перемоги в Івано-Франківську встановлять пам'ятник Славі Стецько. За його словами, вже є готовий проєкт.

Придбати книгу можна було за донат на пікап для 115 окремої механізованої бригади ЗСУ.

Ким була Слава Стецько

Слава Стецько (Ганна-Євгенія Музика) народилася 14 травня 1920 року в селі Романівка на Тернопільщині. У 18 років вступила до ОУН. Українська політична діячка, журналістка, співорганізаторка Червоного Хреста УПА, жіночої та юнацької мереж ОУН, друга керівниця Антибільшовицького блоку народів.

Слава Стецько була дружиною ідеолога ОУН Ярослава Стецька. Жила в еміграції. У 1991 році приїхала до Львова для участі у відзначенні 50-річчя Акта відновлення української державності. Цього ж року була обрана головою Проводу ОУН, а через рік — очолила заснований нею Конгрес українських націоналістів. Тричі обиралася народною депутаткою України.

Померла Слава Стецько 12 березня 2003 року. Похована на Байковому кладовищі в Києві.


Переглядів: 43 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024