Субота, 27.04.2024, 03:13:07

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Архів новин
Головна » 2023 » Травень » 6 » В обласному центрі Прикарпаття відбулася презентація книги “Життєпис Івано-Франківська”
21:16:07
В обласному центрі Прикарпаття відбулася презентація книги “Життєпис Івано-Франківська”

В Івано-Франківську презентували книгу-життєпис міста. Вона містить близько 800 сторінок. Її співавторами виступили краєзнавці Роман Діда та Володимир Устинський.

Тут під однією обкладинкою вмістили історію міста протяжністю 360 років. Тож читач в будь-якому віці, взявши видання в руки, може повернутись у минуле Івано-Франківська. Бо усі імена мешканців міста, вулиць та й назви самого міста збережені за їх історичним звучанням, пише “Західний кур’єр” із посиланням на сторінку міського голови.

Читаючи книгу, можна пройтися старими вулицями міста, зайти у тогочасні кав’ярні, побачити будинки з минулого. Зустрітися та познайомитися з мешканцями міста, гостями та історичними постатями. Бо написана книга, спираючись на дослідження знаних краєзнавців.

“Місто підтримувало видання цієї книжки. Дуже багато є робіт про Івано-Франківськ, але ця дуже об’ємна: від заснування – до 1939 року. Я прочитав цю книгу від початку до останньої сторінки. І прочитавши, ти розумієш циклічність подій, які відбувалися в місті і як все повторюється. Так, змінюються технології, але відчуття людей, об’єднання міста, приєднання сіл, вплив війн на Івано-Франківськ – все має свої паралелі із сучасністю. Тому це надзвичайно важлива робота. Хочу подякувати авторам за титанічну, ґрунтовну працю”, – зауважив Руслан Марцінків.

За словами очільника міста, ми зараз проживаємо в героїчний, історичний час. Тому дуже важливо зараз попрацювати і над іншою роботою – в Івано-Франківську ініціювали створення підручника «Історія Івано-Франківська» для учнів шкіл. Він буде написаний на базі історичних праць. Бо важливо, щоб кожен мешканець знав історію свого міста. І ми будемо цьому сприяти.


Переглядів: 61 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024